kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Para almadı bin 500 ağaç diktirdi

Esin ÖVET - Funda YÜKSEL
Kırıkkale'de konser veren Şevval Sam, para yerine ağaçlandırma alanı istedi. "Şevval Sam Hatıra Ormanı"na bin 500 ağaç dikildi..
Ünlü şarkıcı Şevval Sam, Kırıkkale'nin Hasandede belde belediyesi için geçtiğimiz günlerde bir konser verdi. Ancak sanatçı konser karşılığında para almadı ve belediyeden bir ağaçlandırma alanı istedi. Çevreye olan duyarlılığı ile tanınan Sam bu süreci şöyle anlattı: "Belediyelerin düzenlediği festivallere sıkça katılıyorum. Ancak sürekli 'Festivalde fazla bütçemiz yok' diye indirim istiyorlar. Ben de böyle bir karar aldım ve Hasandede Belediye Başkanı'na, 'O zaman nakit para yerine bana bir alan verin, orayı ağaçlandırayım' dedim. Bunun üzerine hemen meclis kararı çıktı ve bana alan verildi."

TAPULU MALIM DEĞİL
Alanın kendisine ait olduğunu gösteren bir tabusu olmadığını söyleyen Şevval Sam, "Mülkiyet olarak değil ama duygusal olarak bana ait. Benim derdim bir şeye sahip olmak değil. Benim derdim alanın ağaçlandırılmasıydı" dedi. Bin 500 adet ladin, akasya ve ıhlamur ağaçlarının yer aldığı "Şevval Sam Hatıra Ormanı"na gidip ağaçlar diktiğini söyleyen Şevval Sam, "Özellikle bir kısmı meyve ağaçlarından oluşsun istedim. Çocuklar ormana geldiği zaman ağaçlara tırmansın, meyve yesin istedim" diyerek mutluluğunu anlattı.

KAMPANYA SÜRECEK
Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun ise önümüzdeki günlerde sürpriz yaparak sanatçıların adını ormanlara vermeyi sürdüreceklerini söyledi.
Haberin fotoğrafları