kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünyanın sanatı geliyor

Öner ÖNGÜN
'Contemporary İstanbul Sanat Fuarı aralık ayında başlayacak. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli 2015'e hedef koydu: Dünyanın ilk beş fuarı içinde yer alacağız..
İLİŞKİLİ HABERLER
Dünyanın sanatı geliyor
Uluslararası çağdaş sanat camiası ve Türk sanatseverlerin merakla beklediği 'Contemporary İstanbul Sanat Fuarı'nın üçüncüsü 03-07 Aralık 2008 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak. Fuarın tanıtım kokteyli önceki gece Sofa Otel'de gerçekleştirildi.

Binlerce eser
Uluslararası sanat çevrelerinin de büyük beğenisini kazanan fuar, İstanbul'un kültürel yaşamı ve dünya çapındaki tanıtımı için büyük önem taşıyor. Tüm dünyadan yüzlerce sanatçı tarafından üretilmiş binlerce resim, heykel, fotoğraf, video ve dijital sanat eserlerine ev sahipliği yapan fuara bu sene de büyük ölçüde katılım olacağı düşünülüyor. Contemporary İstanbul'un Danışma Kurulu'nda sanat, akademi ve iş dünyasından çağdaş sanata ilgisiyle öne çıkmış çok sayıda isim yer alıyor. Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli yaptığı konuşmada "Çok uzun soluklu planımızın daha ilk yıllarındayız. 2015 yılında dünyanın ilk beş çağdaş sanat fuarı içinde yer alma hedefindeyiz" dedi.
Haberin fotoğrafları