kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bilgisayarlar tehdit altında

12.04.2008
İnternet ortamında bilgisayarlara bulaşarak sistemlere zarar veren bilgisayar virüslerinin sayısının 1 milyona ulaştığı kaydedildi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Symantec Güvenlik Şirketinin altı ayda bir yayınlanan "İnternet Güvenliği Tehdit Raporu"na dayanarak çok zararlı yeni virüslerin ortaya çıktığını duyurdu.

Symanetec'e göre zararlı virüslerin çoğu son 12 ayda yazıldı. Symantec Raporu'nun son sayısı 2007 yılının ikinci yarısını kapsıyor, bu dönemde güvenlik şirketi, 499 bin 811 yeni zararlı kod tehdidi ortaya çıkarttı. Bu rakamın 2007'nin ilk altı ayıyla karşılaştırıldığında yüzde 136 daha yüksek olduğu bildiriliyor.

2007 yılı boyunca Symantec Güvenlik Şirketi, 711 bin 912'den fazla yeni tehditi ortya çıkarttı böylece şirketin anti-virüs programlarının karşılaştığı zararlı programların sayısı 1 milyon 122 bine ulaştı.

Bu virüslerin büyük çoğunluğunun Microsoft Windows İşletim Sistemi altında çalışan bilgisayarları hedeflediği bildirilirken, yüksek teknoloji suçlularının geçmişte kullandığı zararlı programların yeni varyasyonları olduğu kaydediliyor.

Virüslerin, kişisel bilgisayarlara girdikten sonra internetten yeni zararlı programlar indirip, kurdukları biliniyor.

Yüksek teknoloji suçlarıyla bağlantılı olan grupların, virüslerin yeni varyasyonlarını oluşturmak için programcılar çalıştırdıkları, bu programcılara ödeme yapmak için suç şebekelerinin çaldıkları bilgiden mümkün olduğunca çok para kazanmaya çalıştıkları ve sürekli yeni kurbanlar peşinde oldukları kaydedildi.

(ANKA)