kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Warren Buffett

Buffett'a, "Moody's seni kayırdı" davası

Warren Buffett'ın ortağı olduğu Moody's'in yine Buffett'a ait bir başka şirkete yüksek kredi notu vermesi ABD'li Savcı Richard Blumenthal'ı harekete geçirdi..
Derecelendirme kuruluşu Moody's'in Warren Buffett'a ait Berkshire Hathaway Assurance adında tahvil sigorta şirketine en yükse derece notu olan AAA vermesi ortalığı karıştırdı. ABD'nin Conneticut Eyaleti Savcısı Richard Blumenthal Moody's'in, kredi krizinde en çok zarar görmüş sektörlerin başında gelen tahvil sigortası şirketlerinden birine bu kadara yüksek not vermesini şüpheli buldu. Ayrıca Buffett'ın derecelendirme şirketi Moody's'in yüzde 20'sine ortak olması durumu daha da şüpheli hale getirdi. Savcı Blumenthal, Moody's'in, Berkshire Hathaway Assurance'a en yüksek notları verirken sektörün diğer şirketlerine düşük notlar dağıtmasının haksız rekabet doğuracağını belirterek inceleme için düğmeye bastı.

"BİZ BU NOTU HAK ETTİK"
Buffett, Berkshire Hathaway Assurance ile ilgili endişelerin yersiz olduğuna işaret ederek, "Eğer Berkshire'a ait bir şirket en yüksek derecelendirme notunu almayacaksa kim alacak? Biz ABD'nin en büyük 10 şirketinden biriyiz. Eğer bizi en yüksek notla derecelendirmeselerdi bu gerçekten de çok aptalca olurdu" dedi. Moody's Sözcüsü Tony Mirenda ise yaptığı açıklamada şirketin derecelendirme konusunda Warren Buffett'a ayrıcalıklı davranmasının söz konusu olamayacağını belirterek, "Warren Buffett bu güne kadar derecelendirme konularına müdahale konusunda bizi aramadı. Zaten bizim Moody's olarak derecelendirme konularını yatırımcılarımızla konuşmama gibi bir prensip kararımız bulunuyor."