kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DGS'ye başvurular 12-21 Mayıs'ta

Yeni Haber
Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 13 Temmuzda yapılacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, yazılı açıklamasında, sınavın Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak ile Lefkoşa'da yapılacağını bildirdi.

Başvuruların 12-21 Mayıs arasında gerçekleştirilebileceğini kaydeden Yarımağan, 2008-DGS'ye meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarından mezunlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirenlerin başvurabileceklerini bildirdi.

Yarımağan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, Türkiye'de meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezunlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenlerin de 2008-DGS'ye başvurabileceklerini ifade etti.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programı'na yerleştirmenin, üniversite tarafından adayların DGS puanlarına göre yapılacağından, bu programa başvuracak adayların da DGS'ye girmelerinin zorunluluğunu belirten Yarımağan, açıköğretim ve meslek yüksekokullarının ön lisans programlarından mezunlardan, kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin ise sınava girmelerinin gerekmediğini kaydetti.

Yarımağan, ayrıca açıköğretim dahil dört ve daha fazla yıllık programlardan ön lisans diploması alan veya alacakların DGS'ye başvuramayacağını bildirerek, şunları kaydetti:

''2008-DGS Kılavuzu'nda genel başvurma koşullarına ek olarak hangi meslek yüksekokulu veya açıköğretim ön lisans programlarından hangi lisans programlarına dikey geçiş yapılacağına ilişkin bilgiler ve ayrıca dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kontenjanları yer almaktadır. Sınava başvurmak isteyen adaylar, başvuru merkezlerinden, 2008-DGS Kılavuzu ile Aday Bilgi Formu'ndan oluşan başvuru evrakını, 2 YTL karşılığında başvurma süresi içerisinde alacaklardır. 50 YTL olan sınav ücreti başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılmalıdır. Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır. 2007-DGS'ye başvuran adaylar başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla kendileri yapacaklardır. 2007-DGS'ye başvurmamış adaylar başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklardır. Başvuruda 3 YTL Başvuru Hizmeti Ücreti de adaylarca ödenecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.''

AA