kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Facebook'da messenger başladı

23.04.2008
Türkiye'de ve dünyada en çok kullanılan sosyal ağ sitesi Facebook, anında mesajlaşma seçeneğini de ekledi. Üstelik Türkçe dil seçeneği de var. Adım adım izleyin.

Daha önce ilk kez ShiftDelete.Net tarafından gündeme getirilen Facebook'un anında mesajlaşma seçeneği, dün herkese açıldı. Arkadaş listenizde o sırada çevrimiçi olanlarla anında mesajlaşarak zaman kazanabiliyorsunuz. Uygulama, Gmail'in web üzerinden sunduğu Google Talk tabanlı sohbet seçeneği ile çok benzeşiyor. Facebook'u Türkçe kullananlar, bu hizmeti de Türkçe olarak görüyorlar.

Facebook, sayfasına girenlere , yeni uygulaması hakkında bilgiler veriyor. Bu uygulama mesajının hemen altında sanki duurm çubuğu gibi duran mesajlaşma seçenekleri bulunuyor.

SANKİ MSN LİSTESİ GİBİ

O anda online olan arkadşalarınızı sanki MSN listenizdeymiş gibi sıralı olarak görebiliyorsunuz. Ne durumda olduklarını (sohbete uygun veya meşgul) da buradan görebiliyorsunuz.

ÇOK HIZLI MESAJLAŞIYORSUNUZ

Tek tıklamada hemen açılan mesajlaşma penceresi, sayfa yenilenmesini gerektirmediği için oldukça hızlı. Tıpkı Gmail üzerinden kullanılan Google Talk gibi :)

AYARLAR DA VAR

Bu minik pencere içerisinde bir de "Ayarlar" bölümü var. Henüz içinde çok fazla seçenek yok. Ama daha sonra epeyce gelişeceğe benziyor.

SON DERECE BASİT VE SADE

Mesajlaşma penceresi oldukça sade. Sohbetinize odaklanmanızı engelleyecek gereksiz nesneler ve reklamlar yok. Bu pencereyi, dilediğiniz zaman minimize edebiliyorsunuz.

PENCEREYİ AYIRABİLİYORSUNUZ


Mesajlaşma penceresini dilerseniz ayrı bir tarayıcı penceresi olarak da açabiliyorsunuz. Bunun için "Sohbeti sayfadan ayır" bağlantısına tıklamanız gerekecek.

Shiftdelete.net