kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Electrolux Ülke Müdürü Semih Orcan, 2025 yılında hangi yemeklerin yeneceğini ve bunları hazırlarken hangi malzemelerin kullanılacağını araştırdıklarını söylüyor.

2025'te mönüde 'cehennem' de olacak!

HACER GEMİCİ İZMİR
Electrolux 2025'in teknolojisindeki yemek tarifleri bugünden hazırlanıyor. 2025'te mönülerde 'cennet, araf ve cehennem' temalı yemekler olacak..
Hizmet sektörü geliştikçe, 'mutfaklar da profesyonelleşiyor'. Sektör oyuncuları da akla, hayala gelmeyecek mutfak ürünleri ve yemek tarifleri üzerine yoğun bir arge çalışması yürütüyor. Son olarak İstanbul Akaretler'de hizmete giren W Hotel'deki dünyaca ünlü restoran Spice'in, Kundu'da inşaatı devam eden 500 milyon dolarlık Mardan Palace otelin mutfağını kuran Electrolux şimdiden 2025 yılının profesyonel mutfak ekipmanlarını ve yemek mönüsünü hazırlıyor. Bu çerçevede Electrolux, Avrupa Dizayn Enstitüsü ortak çalışmasıyla 2025'in teknolojsiyle desteklenen, yemek tariflerini ve o dönemde kullanılacak mutfak aletlerini tasarlamak üzere bir ekip oluşturuldu. Tüm dünyada oluşan kültürel trendler incelendi ve gelecekte var olabilecek, 'Cennet, araf (cennet ile cehennem arasındaki yer) ve cehennem' temaları üzerine kurulu altı tane yaşam tarzı senaryosu oluşturuldu. İşte şimdi yenilikçi füzyon mutfağında öncülüğüyle tanınan İspanyol Şef Sergi Argola ve ekibi bu altı senaryoyu kullanarak alışılagelmemiş malzemeler ile yeni tarifleri deniyorlar. Konuyla ilgili olarak bir araya geldiğimiz aynı zamanda Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı da olan Electrolux Professional Ülke Müdürü Semih Orcan, araştırmalar sonrasında 2025 yılında insanların hangi yemekleri yiyecekleri, bunları hazırlamak için hangi tür mutfak aletlerinin kullanılacağını bulmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Ortaya bu anlamda bir takım yemek tarifleri çıkıyor ve bunlar deneniyor. Şimdilik bu tariflerin içinde ne olduğunu açıklamıyoruz. Bu sırada bizim amacımız bu yemekleri hazırlarken mutfak ekipmanları nasıl değişiyor onu bulmak" dedi.