kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
''İranlı yetkililer Irak hükümetine destek verdi''
01:31
İranlı liderlerin, Irak'ta güvenliğin sağlanması ve ''yasadışı unsurlarla'' mücadele konusunda Irak hükümetine destek verdikleri bildirildi.

İranlı yetkililerle görüşen Irak heyetinin başındaki meclis başkanı yardımcısı Şeyh Halid el Attiye, Bağdat'ta, gazetecilere yaptığı açıklamada, heyetin Irak'taki güvenlik konusunda ''İranlı kimi yetkililerle yapıcı görüşmelerde bulunduğunu, İranlı yetkililerin, güvenliğin sağlanması ve yasadışı unsurlarla mücadele konusunda Irak hükümetine destek verdiklerini'' söyledi.

El Attiye, tarafların, Irak'taki güvenliğin sağlanması için ortak çabalarını sürdürmeye karar verdiklerini bildirdi.

İran ziyareti konusunda ayrıntılı bilgi vermeyen El Attiye, heyetin, İran'da olduğu sanılan radikal Şii lider Mukteda Sadr hareketinden liderlerle ya da Sadr'ın kendisiyle görüşüp görüşmediği konusuna da değinmedi.

Irak hükümetinin önceki gün, ülkedeki Şii milislerin İran'ın desteğiyle silahlandığı ve eğitildiği yönündeki kaygıları görüşmek üzere, Şii milletvekillerinden oluşan bir heyeti Tahran'a gönderdiği açıklanmıştı.

Irak'ta, ABD ve Irak askerleriyle çatışan milislere İran'ın silah ve eğitim desteği sağladığına ilişkin ''kanıt, teyit ve fotoğraflarla'' 5 Şii milletvekilinin Tahran'a gittiği belirtilmiş, heyetin İranlı liderlerin Irak'a müdahalesi konusuna açıklık getirmeye çalışacağı ifade edilmişti.