kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Maçtan notlar

AA
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesini önemli ölçüde etkileyecek olan ve spor kamuoyu tarafından büyük bir merakla beklenen Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasına, gerek Sivaslı gerekse Galatasaraylı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Maç öncesinde Sivas'da büyük bir karnaval havası gözlenirken, kentin cadde ve sokakları Sivasspor bayrakları ile donatıldı. Sivassporlu taraftarlar araçlarla şehir turu attı. Stadyumun tribünlerinde ve dışında Sivaslı futbolseverler davul-zurna eşliğinde eğlendi. Sivassporlu taraftarlar, ''Bu sene şampiyon Anadolu'dan'' şeklinde tezahüratlar yaptı.

Maç öncesinde stadyum çevresinde ve kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Bileti olmayan taraftarlar, stadyum çevresindeki arama noktalarından içeriye alınmadı. Taraftarlar, didik didik arandıktan sonra stadyuma alındı. Stadyumun kapıları taraftarlara saat 15.15 itibariyle açıldı.

Maçı izlemek üzere İstanbul ve diğer illerden havayolu ve karayoluyla Sivas'a gelen Galatasaraylı taraftarlar da otobüslerle stadyuma çevik kuvvet ekipleri eşliğinde getirildi. Konuk seyirciler de stadyum girişinde arandıktan sonra tribünlere alındı. Maçta çok sayıda polis ve özel güvenlik ekibi görev aldı. Çevre illerden de takviye çevik kuvvet ekibinin kente geldiği ve maç için görev aldığı belirtildi.

MAÇA YOĞUN İLGİ

Biletleri günler öncesinden tükenen maçı izlemek üzere, Sivas'ın yanı sıra başta Tokat, Kayseri olmak üzere çevre illerden ve İstanbul'dan çok sayıda futbolsever 4 Eylül Stadyumu'na akın etti.

Sivasspor'un taraftarları, stadyumu tıklım tıklım doldururken, Galatasaraylı taraftarlar da takımlarını bu zorlu deplasmanda yalnız bırakmadı.

Sivasspor Kulübü Yönetimi karşılaşmada Galatasaray Kulübü'ne büyük bir jest yaparak, sarı-kırmızılı taraftarlara kontenjanının üstünde bilet verdi. 4 Eylül Stadı'nın 17 bin 100 kişi kapasiteli olmasına ve buna göre Galatasaray taraftarları için 855 kişilik kontenjan bulunmasına karşın, evsahibi kulüp, sarı-kırmızılı taraftarlar için 800'ü havuz tarafı kale arkası tribünün sağ bölümünde, 964'ü ise VİP tribünün sol yanındaki maraton tribününde olmak üzere toplam 1764 kişilik yer verdi.

Tribünler, her iki takım taraftarları arasında güvenlik amacıyla bırakılan küçük bir bölüm dışında tamamen doldu.

STADYUM GELİN GİBİ SÜSLENDİ

4 Eylül Stadyumu'nun tribünleri ve çevresi, adeta gelin gibi süslendi.

Stadyumun içi ve çevresi, Sivasspor bayrakları, posterleri ile donatıldı. Maraton tribününe büyük boyda Sivasspor bayrağı konuldu, tribünün üzerine ise ''Uzun ince bir yolda, omuz omuza destan yazıyoruz'' ve ''Anadolu yıllardır süren suskunluğunun çığlığıdır; Sivasspor'' yazılı pankartlar asıldı. Havuz tarafı kale arkasındaki binaların balkonları da taraftarlarla doldu.

GALATASARAY GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA STADA GELDİ

Galatasaray takımının konakladığı Büyük Otel'den çıkışı sırasında, çok sayıda Sivasspor taraftarı otel önünde toplanarak ''Şampiyon Sivasspor'' tezahüratları yaptı. Takımın otobüsünün hareketi sırasında, birkaç taraftarın bozuk para ve benzeri malzemeleri attığı gözlendi.

GALATASARAY TARAFTARINA KARANFİL

Maç öncesinde, Galatasaraylı taraftarlara Sivasspor yönetimince sepet sepet karanfil dağıtıldı. Karanfillere alkışlarla karşılık veren Galatasaraylı taraftarlar, ''Şampiyon Galatasaray'' tezahüratları yaptı. Stadyumun tribünlerine gül ve karanfiller konuldu.

Galatasaray takımı maçın başlamasına 1,5 saat kala sahaya çıkarak zemini kontrol etti. Galatasaraylı taraftarlar takımlarına sevgi gösterisinde bulunurken, en çok ilgiyi Brezilyalı oyuncu Lincoln gördü. Galatasaray takımından 15 dakika sonra stadyuma gelen Sivasspor takımının sahaya çıkması ile taraftarlar coştu. Sivaslı futbolseverler, takımına sevgi gösterisinde bulundu. İki takım oyuncuları maç öncesi birbirlerine başarı dileklerinde bulundular.

Ayrıca Sivasspor tribünlerine kırmızı-beyazlı renkli atkılar ve bayraklar dağıtıldı. Stadyumun hopörlörlerinden Sivasspor marşları seslendirildi.

KARABORSAYA GEÇİT YOK

Karşılaşma öncesinde polis ekipleri, staydumda çevresinde karaborsa bilet satışı yapanlara yönelik çalışma yaptı. Çalışmalarda karaborsa bilet satışı yaptıkları belirlenen 12 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin biletlerine el konuldu. Polis, taraftarları karaborsa ve sahte bilete karşı uyardı.

Protokol tribününde ve basın tribününde yoğunluk yaşandığı için merdiven aralarına plastik sandalyeler konuldu.

HAKAN VE LINCOLN YEDEK

Turkcell Süper Lig'de Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmada, konuk takımda kaptan Hakan Şükür ve Brezilyalı yıldız futbolcu Lincoln yedekler arasında yer aldı.

Galatasaray'da sarı kart cezalısı Ümit Karan ile sakatlıkları bulunan Uğur, Linderoth, Hasan Şaş, Serkan Çalık ve Barusso kadroda yer almadıkları halde Sivas'a getirildi.

Galatasaray'a geldiği günden beri genellikle savunmanın ortasında görev yapan Song, sarı-kırmızılı takımda Kamerun milli takımında olduğu gibi sağ bekte görev yaptı. Galatasaray Ümit Karan'ın yokluğunda tek forvet olarak Nonda'yı sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılı takımda, geçen hafta son anda sakatlandığı için Fenerbahçe derbisinde oynayamayan Brezilyalı Lincoln ve kaptan Hakan Şükür yedekler arasında yer aldı. Galatasaray'da ayrıca kaleci Orkun, Volkan, Mehmet Güven ve Bouzid'in yanı sıra Carrusca uzun bir aradan sonra 18 kişilik kadroda yer aldı.

Sivasspor'da ise uzun süredir sakat olan Balili, Sedat ve Yasir'in yanı sıra sakatlığı süren Murat Sözgelmez kadroda yer almadı. Sivasspor'da İvan Cvetkov, İlhan Ummak, Akın Vardar, Aytaç, Sergio, Onur ve Orhan yedek soyundu.

PAF TAKIMI ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

Maç öncesinde stadyum hoparlöründen Sivasspor PAF takımının Galatasaray ile bugün berabere kalarak şampiyonluğunu ilan ettiği duyuruldu.

Bunun üzerine stadyumda büyük sevinç yaşandı. Daha sonra futbolcular tek tek anons edilerek sahaya çağrıldı. Kırmızı-beyazlı bayraklarla sahaya çıkan futbolcular ve teknik heyet, taraftarlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Taraftarlar ''İşte taraftar, işte şampiyon'' diyerek tempo tuttu. Daha sonra Sivasspor PAF takımı sevincini taraftarıyla paylaşarak sahada şampiyonluk turu attı.

İstiklal Marşı okunurken Sivasspor tribünlerinde dev bir Sivasspor bayrağı açılırken, buna karşılık Galatasaraylı taraftarlar da ellerindeki sarı ve kırmızı renkteki pankartlarla tribünde şov yaptı.

Karşılaşma öncesi, her ikisi de Sakaryalı olan Galatasaray kaptanı Hakan Şükür ve Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun, birbirlerine sarılarak başarı dileğinde bulundular.

MAÇI 210 BASIN MENSUBU TAKİP ETTİ


Maçı Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın, BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, milletvekilleri ve her iki takımın yöneticileri de protokol tribününde izledi.

Karşılaşmaya, 140'ı ulusal basından olmak üzere toplam 210 basın mensubu takip etti. Toplam 60 foto muhabirinin görev aldığı maçta, televizyonların canlı yayın ekiplerinde görev alan çok sayıda kameraman ve teknik personel de görev yaptı.

Bu arada, Sivas'ta gün boyu parçalı bulutlu ve güneşli bir hava olmasına karşın, maçın başlamasına dakikalar kala sağanak yağış ve rüzgar etkili oldu. Maça az bir süre kala yağış yerini gök kuşağına bıraktı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 33 23 7 3 62 23 76
2 Fenerbahçe 33 22 7 4 72 35 73
3 Sivas 33 22 4 7 55 29 70
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 33 22 4 7 53 31 70
5 Kayseri 33 15 10 8 50 29 55
6 Trabzon 33 13 7 13 42 39 46
7 Denizli 33 12 6 15 43 47 42
8 Ankaraspor 33 10 10 13 34 37 40
9 G.B. Oftaş 33 10 10 13 30 34 40
10 Gaziantep 33 10 10 13 35 45 40
11 Ankaragücü 33 10 10 13 34 44 40
12 İ.B.B. Spor 33 10 8 15 44 46 38
13 Bursa 33 9 10 14 30 39 37
14 Konya 33 10 6 17 36 62 36
15 G.Birliği 33 9 8 16 44 49 35
16 V.Manisa 33 7 8 18 41 57 29
17 Ç.Rize 33 7 8 18 31 59 29
18 Kasımpaşa 33 7 5 21 24 55 26
19:00
Sivasspor - Galatasaray
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
19:00
Bursaspor - Kayserispor
Turkcell Süper Lig
19:00
Konyaspor - Gaziantepspor
Turkcell Süper Lig
19:00
V.Manisaspor - Kasımpaşa
Turkcell Süper Lig
19:00
Fenerbahçe - Gençlerbirliği
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
19:00
Ankaragücü - Beşiktaş
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
33. Hafta
 Ç.Rize 0  
  Ankaraspor 1  
 İ.B.B. Spor 1  
  Trabzon 2  
 G.B. Oftaş 0  
  Denizli 2  
 Ankaragücü 0  
  Beşiktaş 2  
 Fenerbahçe 3  
  G.Birliği 2  
 V.Manisa 1  
  Kasımpaşa 2  
 Sivas 3  
  Galatasaray 5  
 Bursa 0  
  Kayseri 1  
 Konya 1  
  Gaziantep 1  
Haftanın Maçları
34. Hafta
 Gaziantep İ.B.B. Spor  
 Galatasaray G.B. Oftaş  
 Denizli Ç.Rize  
 Trabzon Fenerbahçe  
 Beşiktaş V.Manisa  
 Kayseri Ankaragücü  
 Ankaraspor Bursa  
 G.Birliği Sivas  
 Kasımpaşa Konya