kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

NYT: Türkler Pakistan'a ılımlı islamı öğretiyor

Yeni Haber
New York Times gazetesi, Pakistan'daki okullarda verilen radikal İslam ağırlıklı eğitimine alternatif olarak, ülkede Fethullah Gülen Cemaatine bağlı olarak ılımlı İslam eğitimi veren Türk okuları alternatif gösterdi.

New York Times gazetesinin "Türkler Pakistan'a Ilımlı İslamı öğretiyor" başlıklı haberinde, Fethullah Gülen'in Pakistan'da bulunan PakTürk adlı 7 ayrı okulunda verdiği eğitimle, Pakistanlılara, "Ilımlı İslamı" öğrettiğini yazdı.

New York Times gazetesi Gülen'in Pakistan'daki okullarının radikal İslama karşı bir alternatif haline geldiğini yazdı. Gazetenin muhabiri Sabrina Tavernise tarafından hazırlanan haber araşırmada, Pakistan'ın uzun yıllardan beri Radikal İslamcılar için bir ön cephe haline geldiğini, Pakistan'da bulunan bir çok okulda radikal islamı destekleyen bir eğitim sistemi benimsendiği belirtilerek, ilki 10 yıl once açılan Gülen cemaatine ait okulların Pakistanlılar için bir alternative haline geldiği yazıldı.

Ülkede eğitim sisteminin çok zayıf olduğu, fakir Pakistanlı ailelerin çocuklarını kıyafet ve kitap parası ödeme zorunluluğu olan devlet okullarına gönderemediklerini böylece ülkede dini eğitimin ağırlıkta olduğu medrese ve din okullarının revaçta olduğu belirtildi. Gazete, Gülen cemaatinine bağlı okulların verdikleri ılımlı islam eğitimiyle bir alternative yaklaşım haline geldikleri ve böylece Pakistan'da diğer eğitim veren, ajandalarında radikal islam olan diğer okullar karşısında güç kazandıklarını yazdı.

(ANKA)