kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
"Çok şükür kimse ölmedi" diye seviniyoruz. Taksim'deki 1 Mayıs'tan bahsediyorum. Gerçi kolu bacağı kırılmış 38 kadar yaralı varmış ama bu, trafik kazalarında yılda 10 bine yakın insanı toprağa gömen ve gömmekte de ısrar eden muhterem vatandaşlarımız için 'teferruat'tan"sayılır.
Şimdi Abuzittincim, sendikalar "Taksim" diye ısrar etmeseydi gazlı, coplu, Nikaragua sokakları görüntülü çirkin ve acı olaylar olmazdı. Bu kesin.
Şu da kesin 1977'deki 1 Mayıs katliamının düzenleyicileri ortaya çıkarılmazsa (ki istenirse çıkartılabilir) her sene 1 Mayıs'ta bunlar olur! İstanbul'dan Muğla'ya gelecek olursak kardeşim.. Anlatacaklarım işci eylemleriyle ilgili değil. Anlatacaklarım Muğla Valisi'yle ilgili. Hükümetimiz Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu'nu "merkez"e aldı.
Bu demektir ki Yiğenoğlu Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na bağlı bi binanın odasında sabahtan akşama oturup, tv izleyip, kahvesini yudumlayacak. Ki bu vali Türkiye'nin 1 numaralı "Turizm Valisi"dir. Tüm valiler arasında turizm konusunda bu kadar donanımlı bi başka isim hatırlamıyorum. Ama Yiğenoğlu artık kızakta!
Bu maalesef yalnız Yiğenoğlu meselesi de değil. Bu uygulama, hükümetlerce devletin bünyesine şırıngalanmış kanser! İşinde çok başarılı fakat "benden değil ondan" diye saf dışı bırakılıp kızağa çekilen pek çok devlet memuru var.
Gene Yiğenoğlu'na dönecek olursak... Kulaklara fısıldanan MNG olayının Yiğenoğlu'nun merkeze alınmasına neden olduğu. MNG şirketi hatırlayacaksın, Bodrum Güvercinlik'te, yasalara aykırı biçimde denizi doldurmuş üstüne üstlük şirket, turizme yaptığı katkılardan dolayı mükafatlandırılmıştı. Ama valinin görevden alınışının gerçeği o değil.
Gerçek, Yiğenoğlu'nun genelde giymeyi adet edindiği takım elbiselerinde, ceketinin yakasında daima Atatürk rozetinin bulunması!
AKP baştan beri Yiğenoğlu'ndan hoşlanmıyordu ve bu bahaneyle Yiğenoğlu'nu "yedi". İşin ilginç yanı, "malum mükafat töreni" sırasında Muğla Valisi Ukrayna'daydı ve turizm şirketleriyle, ordan Bodrum ve Dalaman'a direkt turist taşıyacak anlaşmaları imzalıyordu.
Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre bu yılın ilk 3 ayında Muğla'ya gelen turist sayısı yüzde 115 arttı. Bu artış oranı İstanbul ve Antalya'dan da fazla!
Ümit ederim yeni Muğla Valisi, Yiğenoğlu'nun Muğla'daki turizmcilerle kurmayı başardığı iletişimi sürdürür ve birlikte ortaya koyacakları projelerle ülke turizmine katkıda bulunmayı sürdürür.
Unutma ki Abuzittincim, eğer bi iç veya dış çatışma çıkmazsa, Türkiye'yi ancak akıllı turizm politikaları düzlüğe çıkartabilir. Gerisi havagazı! Münasip yerlerinden öperim.
Kardeşin Güneş