kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Örgüt içerisinde kopmalar yaşanıyor"

AA
Yeni Haber
Hakkari'de 2 gün önce teslim olan PKK'lı terörist A.D, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son yaptığı operasyonlar neticesinde örgüt içerisinde moral çöküşü ve kopmaların yaşandığını söyledi.

Hakkari Valiliği tarafında yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK üyesi Bager kod adlı A.D'nin Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde güvenlik güçlerine teslim olduğu hatırlatıldı. Açıklamaya göre, A.D, yapılan görüşmede, Kasım 2007 yılında terör örgütü PKK'ya katıldığını ancak örgüte katıldıktan sonra, kendisine anlatılanlardan çok farklı bir ortamla karşılaştığını söyledi.

Örgüt üyelerinin birbirlerine şüpheyle yaklaşmalarına bağlı olarak her bireyin karşısındakini ajan olarak gördüğünü anlatan A.D. aileleri ile yüz yüze görüşme olanağı bulamadıklarını, nadiren telefonla görüşme yapabildiklerini anlattı.

Örgütte insanlık dışı muamele gördüklerini ifade eden A.D. güvenlik güçlerine şu bilgileri verdi:

''Bu yüzden ilk fırsata kaçtım. Son yapılan operasyonlar neticesinde ise örgüt moral yönünde çöküş içerisindedir. Örgütten kopmalar var. Benim gibi bir çok terörist de kaçmak istiyor. Bu nedenle örgüt buna fırsat vermemek için insanlık dışı uygulamalara başvuruyor.''