kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
4 Mayıs'ta Yunanistan'da dünya prömiyeri yapılacak olan gösteride Arzu Dirin, Armağan Davran ve Oliver Spence sahne alıyor.

'Yiğidim Aslanım'ın dünya prömiyeri Yunanistan'da

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun şiiri üzerine Zülfü Livaneli'nin bestelediği 'Yiğidim Aslanım' eseri dokunaklı bir koreografiyle bale sahnesinde seyirciyi selamlamaya hazırlanıyor. Merih Çimenciler'in reji ve koreografisini yaptığı 'Yiğidim, Aslanım', bugün Yunanistan'da düzenlenecek Kalamaria Festivali'nde dünya prömiyeri yapacak. Çimenciler tarafından Zülfü Livaneli'nin işbirliğiyle gerçekleşecek gösteri, Livaneli'nin 'Yiğidim, Aslanım' dışında, 'Kardeşin Duymaz, Eloğlu Duyar' adlı parçasıyla da süsleniyor.

ŞEHİT AİLESİNİN BÜYÜK ACISI
Arzu Dirin, Armağan Davran ve Oliver Spence'in rol aldığı 'Yiğidim Aslanım', oğulları askere giden ve şehit düşen bir ailenin yaşadığı acıyı sahneye getiriyor. 'Kardeşin Duymaz, Eloğlu Duyar' adlı koreografide ise Arzu Dirin ile Armağan Davran'ın ikili dansına yer veriliyor. Çimenciler, Zülfü Livaneli'nin çalışmalarını takdir ettiğini ve bu eser için bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Haberin fotoğrafları