kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sümer Tilmaç 'Kabadayı' filmi için kendisine rol teklif edilmemesini eleştirdi.

Seks filmlerinde rol almadığıma pişmanım

İLKER GEZİCİ - MAGAZİN
Osmanlı Cumhuriyeti'nde padişahın sağ kolunu canlandıran Sümer Tilmaç'ın en büyük pişmanlığı bir dönem çok para kazandıran seks filmlerini reddetmek: Herkes oynadığına pişman, ben oynamadığıma.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Seks filmlerinde rol almadığıma pişmanım
Türk Sineması'nın en iyi karakter oyuncularından Sümer Tilmaç, 1964 yılında başladığı oyunculuğunun zirvesinde... 44 yılını verdiği sinemada 200'den fazla filmde rol alan ve oyunculuktan kazandığını eşinin adını taşıyan Antalya'nın Serik Beldesi'ndeki Melek Çiftliği'ne yatıran Tilmaç, önümüzdeki günlerde yeni bir filmle karşımıza çıkacak. Gani Müjde'nin yazıp yönettiği 'Osmanlı Cumhuriyeti' adlı filmde padişahın sağ kolu 'Yadigar'ı canlandıran Tilmaç ile çekimleri devam eden filmin setinde buluştuk.

ESKİ FİLMLERİME BAKMAM!

* 200'den fazla filmde oynadınız. Eski filmlerinize baktığınızda neler hissediyorsunuz?
Açıkçası eski filmlerime hiç bakmıyorum. Önüme bakıyorum. İnsanların eski yaptıklarını anlatmaları bana avcı hikayesi gibi geliyor. Geçmiş geçmiştir. Bazı arkadaşlarımız var hâlâ eskiyle yaşıyor. Bugün bir şey yapmadıktan sonra 'Altın Çocuk'luk bir şey ifade etmiyor. Bir oyuncu için en önemli yaşlardayız. Ben memnun ve mutluyum.

* 44 yılını bu işe adamış biri olarak hak ettiğiniz değeri gördüğünüze inanıyor musunuz?
Eskiden olsa kafama takardım belki ama şimdi hiç öyle star olayım diye düşüncelerim yok. Yıldız değilim ama oyuncuyum. Halk beni böyle sevdi. Bir yerde olmak için özellikle çaba sarf etmiyorum. İşimi seviyorum ve tatmin ediyor beni. Çağa uygun filmlerde rol aldığımı düşünüyorum. Hazımlıyım.

OYNAYANLARIN YANINA KÂR

* Yardımcı rollerde kalmak sizi rahatsız etmiyor yani..
Tabii. İşimi, hakkını vererek yaptığıma inanıyorum. Başrol oynayanları da görüyoruz. Yardımcı oyuncu olmanın sitem edilecek bir durumu yok, neden başrol değilim diye hiç dert etmedim. Kemal Sunallar, Hüseyin Peydalar... Hepsiyle çalıştım. Orhan Günşiray'la görüşmek için altı kişiden geçiyordunuz. Kimleri gördük biz... Basa basa omuzlarımızı morarttılar ama helal olsun onlara! Münir Özkul'un bir sözü vardır: "Birileri gelecek bizim 60 senede kazandığımız parayı beş senede kazanacak ama bu onların işi olmayacak." Öyle de oldu.

* Bunca yıl içinizde ukde kalan bir şey oldu mu?
Bir dönem seks furyası vardı. Onlarda oynamadım. Herkes oynadığına pişman, pişman, ben oynamadığıma pişmanım. Keşke oynasaydım da para kazansaydım. Oynayanlarla oynamayanlar arasında hiç fark yok. Hepsi bir olmuş durumda. Oynayanların yanına kâr kaldı.

* Neden oynamadınız?
O zamanki sorumluluklarımız, evliliğim, çoluğum çocuğum bu tarz filmlerde oynamaya müsait değildi. Uymazdı...

* Peki şimdi erotik bir filmde oynar mısınız?
Düşünürüm tabii. Neden olmasın?

KİM DAHA İYİ KABADAYI?


* Türk Sineması'nın bugün içinde bulunduğu durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
İyi işler yapılıyor ama ne bileyim, 'Recep İvedik' diye bir film var. İstismarın daniskasıdır bence. Halkı aptal yerine koyuyor, ayıptır. Sanatsal değerinin ötesinde tabii ki ticari değeri olacak ama insanlar da bu kadar aptal yerine konulmaz. İnsanlar da bu kadar aptal olamaz. İzleyenin yüzde beşi meraktan gitmiştir ama geri kalanı ilk defa sinemaya giden insanlardır diye tahmin ediyorum.

* Beğendiğiniz oyuncu var mı?
Uğur Yücel'i bir zamanlar çok beğeniyordum şimdilerde kendini Marlon Brando sanmaya başladı. Eskisi kadar beğenmiyorum. Erkan Can, Kenan İmirzalioğlu çok beğendiğim oyuncular. Türkiye'nin en büyük oyuncularından biri de Şener Şen. Ama komedyenliğini unuttu. Yazık! Bir komedyen kolay yetişmiyor. Yavuz Turgul'un peşine takılmış, ne isterse onu yapıyor. 'Kabadayı' diye bir film yapıyorlar, benim gibi bir adamı oynatmıyorlar. Ayıp değil mi bu? Çıkalım bakalım, eğer oyunculuksa bu kim daha iyi kabadayı oynuyormuş görelim. Maalesef böyle tuhaflıklar var.
Haberin fotoğrafları