kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MAHMUT ÖVÜR

TÜBİTAK: Amaç "özgünlük"

Birkaç gün önce kaleme aldığımız (1 Mayıs) "MEF yarışmasına TÜBİTAK gölgesi" başlıklı yazımızda; iki tarafın da düzenlediği bilim yarışmalarından bahsetmiş ve TÜBİTAK'ın bu yıl eklediği bir maddenin MEF'in yarışmasına yapılan başvuruları etkilediğini yazmıştık. TÜBİTAK bu konuda bir cevap yollamış, kısaltarak yayınlıyoruz:
"TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması, 1969'dan bu yana düzenlenmektedir. TÜBİTAK tarafından, etkinliği yurt geneline yaymak ve daha çok öğrencinin katılımını sağlamak amacıyla, programda yeni düzenlemeler yapılmıştır. TÜBİTAK, hiçbir zaman okulların yarışmalarının önüne set çekmemekte, bilimi topluma sevdirmeyi amaç edinen bu tür etkinlikleri her zaman desteklemektedir. Eklenen maddeyle öğrencilerin yaratıcılıklarının sürekli gelişmesine katkı sağlanmaktadır.
Sizin de bildiğiniz gibi diğer yarışmaların jürileri, projeleri değerlendirirken öğrencilerin hatalarını, projede izlenecek yolları ve yöntemleri proje sahibi öğrencilerle paylaşabilmekte, bu yüzden projeler özgünlüğünü yitirebilmektedir. Proje sahibi öğrenciler, TÜBİTAK yarışmasından sonra diledikleri yarışmaya katılabilmekte, projelerini istedikleri yerde kullanabilmektedirler.