kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

Sürücülere hoşgörü eğitimi şart!

Ne zamandır yazmayı düşünüyordum. Trafik kanununda yapılan yeni değişiklikle, hani artık iki araç kaza yapınca trafiği arap saçına döndüren o kımıldamama vaziyetine girmeyecek ve bizler de işimize, doktorumuza, uçağımıza vaktinde gidebileceğiz!
Bir arkadaşım geçenlerde yolda küçük bir kaza yaptı. Araçlar sağa çekildi ve kimin haklı kimin haksız olduğu konusunda konuşulmaya, yok aslında konuşma diyemeyiz, tansiyonu giderek artan bir tartışmaya girildi.
Neticede arkadaşım karşı tarafın ikna edilmesinin mümkün olmadığını görünce, hasarın da az olmasını fırsat bilip, uzatmak istemedi.
Demek istediğim, "Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı" uygulaması Türkiye'de işleri daha da kötüleştirecek. Nitekim uygulamanın trafiği rahatlamadığı, aksine kaza yapan sürücüler bir türlü anlaşamayınca ulaşımın felç olduğu haberleri geliyor.
Ben diyorum ki, önce insanların 'hoşgörü ve karşı tarafın da haklı olabileceği' gibi konularda özel bir eğitime tabi tutmamız şart! Aksi takdirde bu gibi medeni girişimler bize gerçekten bir fayda getiremeyecek.