kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TTB Başkanı Gürsoy serbest bırakıldı

Yeni Haber
Bugün sabah saatlerinde gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof Dr. Gençay Gürsoy, savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Ankara Tabip Odası'nın genel kurul toplantısı için Ankara'ya gelen ve İç Kale Otel'de kalan Gürsoy, sabah erken saatlerde İnfaz Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınmıştı. Gencay Gürsoy hakkında, Basın Kanunu'na muhalefet iddiasıyla yargılandığı Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi "yakalama" emri çıkarmıştı. Gözaltına alının Gürsoy, Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade vermek üzere adliyeye getirildi.

Burada Cumhiryet Savcısı'na yaklaşık bir saat ifade veren Gencay Gürsoy, daha sonra savcı tarafından serbest bırakıldı. Adiyeden çıkarken gazetecilerin sorularına cevap veren Gürsoy, tutuklanma nedeninin sorulması üzerine, "Bende burada öğrendim neden tutuklandığımı. 2004 yılında başkanlık ettiğim dernekle ilgili olarak Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkımda açtığı teknik bir olaydan dolayı gözaltına alındım" dedi. Gözaltı süresi boyunca emniyet görevlilerinin kendisine oldukça nazik bir şekilde davrandığını dile getiren Gürsoy, "Şu anda da emniyetin adresimi bulamamalarından dolayı hakkımdaki tutuklama kararı kaldırıldı" dedi.

Tutuklamanın 1 Mayıs sonrasına denk gelmesiyle ilgili bir soru üzerine Gencay Gürsoy, "Tutuklanmamın bu tarihe gelmesini bir rastlantı olarak görmüyorum. Bu olay 1 Mayıs'taki şiddet olaylarının farklı bir göstergesidir" dedi.

Görsoy daha sonra aracına binerek TTB üyelerinin alkışları arasında adliyeden ayrıldı.

ÖDP: "GÜRSOY'UN GÖZALTINA ALINMASI EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNE GÖZDAĞI"

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof.Dr.Gençay Gürsoy'un göz altına alınmasına tepki gösterek, "1 Mayıs'ın hemen ardından gelen böylesi bir gözaltı emek ve demokrasi güçlerine gözdağından başka bir şey değildir. Emekçilere zorba kendine demokrat AKP'nin bu tür uygulamalarını protesto ediyoruz" dedi.

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı İşleyen yaptığı açıklamada, TTB Merkez Konseyi Başkanı Gürsoy'un 2004 yılından bu yana bulunamadığı iddialarının inandırıcı olmadığını belirterek, Gürsoy TTB adına defalarca Bakanla resmi görüşme yapmış, Barış Girişimi adına Başbakanla ve diğer yetkililerle defalarca görüşmüştür" dedi. 1 Mayıs'ın hemen ardından gelen gözaltının emek ve demokrasi güçlerine gözdağı olduğunu ifade eden İşleyen, şunları kaydetti:

"AKP'nin uyguladığı neo-liberal politikalara karşı sağlık alanındaki direnişin öncülüğünü yapan Türk Tabipleri Birliği'nin Başkanına yönelik bu muameleyi kabul etmediğimizi, emekçilere zorba kendine demokrat AKP'nin bu tür uygulamalarını protesto ettiğimizi bildiririz."

AJANSLAR