kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yeni stil ikonları: 'Gossip Girl' kızları

Yaprak Aras ŞAHİNBAŞ
Gossip Girl dizisini gençlerden çok moda düşkünleri izliyor; karakterler ne giyse moda oluyor. Dizi yakında Türkiye'de de yayına giriyor.....
Önümüzdeki aylarda cnbc-e'de yayınlanmaya başlayacak bir dizi var. Türkiye'deki meraklıları Gossip Girl'ü çıktığından beri internetten indirerek izliyor zaten. Cecily von Ziegesar'ın aynı adlı romanlarından uyarlanan dizi, New York, Upper East Side'da yaşayan ultra zengin liselilerin hayatlarını anlatıyor. Ama ne hayat! Limuzinle okula gidiliyor, otel süitlerinde yaşanıyor, üniformalar Fendi çantalarla, Chanel tokalarla tamamlanıyor. The O.C'nin yapımcısının imzasını taşıyan Gossip Girl, klişe konusu ve kötü oyunculuklara rağmen tüm dünyada genç, yaşlı, orta yaşlı; bir hayli hayran kazandı. Dizinin asıl hedefi gençler. Bazı aileler ve eleştirmenler bu şımarık, tüketmeye odaklı, içki içip dersleri kaçıran, kötü niyetli liseli ordusundan rahatsız. "Bunlar çok abartılı," deniyor. Her bölümde mutlaka birinin arkasından iş çevriliyor; çeşitli komplekslerden musdarip liseli kızlar arasındaki savaş, dengelerin sürekli değişmesiyle devam ediyor. Takipçilerin çoğunluğu 18 yaş altı genç kızlardan oluşsa da öyle bir kitle daha var ki, diziyi izlemeden geçemiyor: Moda düşkünleri. Blake Lively'nin canlandırdığı Serena Van der Wodsen ile Leighton Meester'ın Blair Woldorf karakteleri, Atlantik'in iki yakasında da moda ikonu mertebesine yükseldi. Moda ve gençlik dergilerinde ikisinden birine atıfta bulunmayan yayın, yok. Tory Burch elbiseler, Coach çantalar, Jimmy Choo ayakkabılar, Fendi gözlükler ve şık sabahlıkları görmek için diziyi kaçırmayan kadınlar tanıyorum. Bir bölümde Serena'yı tek parça mayosuyla görüyoruz; retro mayolar moda oluyor. Blair sağolsun, ABD'li genç kızların kırmızı rujsuz sokağa çıkmadığı rivayet ediliyor. Dolce&Gabbana'nın gelecek sezon için moda çekimini, Upper East Side'da yaptığı, kolejli kızlar temasını kullandığı söyleniyor. Yayınlanan her bölümün ardından kimin ne giydiği üzerine blog'lar ve moda forumlarında uzun tartışmalar yapılıyor. Sosyelit model Lydia Hearst'ün diziye katılmasıyla tartışmaların alevleneceği kesin!

SAÇ AKSESUARLARI
Sex and the City, ayakkabılara odaklı bir diziydi. Lipstick Jungle çantaları yüceltiyordu. Gossip Girl ise saç aksesuarlarını gözümüze sokuyor. Upper East Side kızlarının imzası haline gelen bantlar, tokalar ve taçlar yepyeni bir trendin ortaya çıkmasına neden oldu. Tasarımcı Luella Bartley'nin yeni toka koleksiyonunu, bu akımdan etkilenerek hazırladığı söyleniyor. Dizide kullanılan Burberry ve Miu Miu modellerin benzerleri Accessorize, Claires gibi mağazalarca piyasaya sürülmüş bile. Missoni ve Salvatore Ferragamo'nun saç aksesuarları da Gossip Girl havası taşıyor bu sezon. http://cwtv.com/thecw/stylegossipgirl adresinde, dizide giyilen kıyafetler yer alıyor. Dileyen internetten sipariş de verebiliyor.