kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uyuyan anneye 18 bıçak

Erdoğan YAPIK SABAH
Annesini gece uyurken 18 bıçak darbesiyle ağır yaralayan 32 yaşındaki Renç Armağan Haktanır'ın şizofreni hastası olduğu öğrenildi..
İstanbul Kadıköy Kızıltoprak'ta önceki gece saat 00.45 sıralarında Renç Armağan Haktanır (32), belirlenemeyen bir nedenden dolayı öfkelendiği annesi Figen İskeçe'ye (49) uyurken saldırdı. Haktanır, yere düşen annesine vurmaya devam etti. Sese uyanan kız kardeşi Sevda Alemdaroğlu (28) ile Amerikalı nişanlısı Scott Maher (31), genç adama engel olmaya çalıştı. Ancak Alemdaroğlu da sol bacağına gelen bıçakla yaralandı. Eve sonradan gelen üvey baba Yılmaz Alemdaroğlu ise sinir krizleri geçirdi. Hastaneye kaldırılan anne İskeçe, daha sonra Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. İskeçe'nin vücudunda 18 bıçak darbesinin bulunduğu ve darp sonucunda akciğerinde kanama oluştuğu tespit edildi.

ÜVEY BABAYA SALDIRDI
Öte yandan, suç aleti bıçakla birlikte yakalanan zanlı Haktanır, hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Haktanır'ın 1997 yılında nişanlısı G.İ.'nin uyuşturucudan dolayı hayatını kaybetmesi üzerine bir süre gözaltında tutulduğu ortaya çıktı. Şizofreni hastası olduğu öğrenilen Haktanır'ın 2007 şubat ayında da üvey babasını bıçakladığı, şikâyetçi olunmaması üzerine serbest kaldığı ifade edildi.
Haberin fotoğrafları