kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kadınlar iki bin yıl önce de süslüymüş

Yeni Haber
Güzelliklerine düşkünlükleriyle bilinen kadınların iki bin yıl öncesinde de ziynet ve süs eşyalarına büyük ilgi gösterdikleri belirlendi.

Yozgat Etnografya ve Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmeye başlanan süs eşyalarının 2 bin yıllık olduğu açıklandı.

Aralarında boncuk takı çeşitleri, saç iğnesi, altın küpeler, elbise tutaçları, yüzükler ve bilezikler için ayrı bir oda oluşturuldu. Kadınların süslenme ve güzel görünme ihtiyacının her dönemde olduğunu belirten Müze Müdürü Hasan Şenyurt, yeni sergilenen eserlerin tarihinin 2 bin yıllık olduğunu söyledi.

Etnografya Müzesi'nin iki odasını Arkeoloji Müzesi olarak kullanmaya başladıklarını ifade eden Hasan Şenyurt, düzenlenen odaların birinde 2 bin yıl önce kadınların kullandığı takıları sergilediklerini söyledi. Müdür Hasan Şenyurt şöyle dedi:

"Müzemizin envanterinde kayıtlı olan ve 2 bin yıl önce kadınlar tarafından ziynet eşyası olarak kullanılan takılar var. Bunları sergilemeye başladık. Bu takılar bize kadınların yüz yıllardır güzelliklerine önem verdiklerini anlatıyor. Aralarında altın yüzükler, manto iğneleri, küpeler, taş boncuklar, cam ve bronz takı türleri bulunuyor. Bu takılar için ayrı bir oda oluşturduk. Takıları sergilediğimiz odayı en çok bayan ziyaretçilerimiz geziyor."

(CİHAN)