kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gani Müjde: Bir araba sahnesini beş saatte çektik!

'Osmanlı Cumhuriyeti'nin çekimleri eziyete dönüştü!

İLKER GEZİCİ - MAGAZİN
Ata Demirer'in başrol oynadığı 'Osmanlı Cumhuriyeti' filminin çekimleri, önceki gün yoğun trafik ve bürokrasi engeline takıldı. Filmin yönetmeni Gani Müjde, tepkisini "İstanbul'da çekim yapmak, delilik" diyerek ifade etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Osmanlı Cumhuriyeti'nin çekimleri eziyete dönüştü!
Başrollerini Ata Demirer ve Vildan Atasever'in paylaştığı 'Osmanlı Cumhuriyeti', önceki gün Sultanahmet'teki Atlı Meydan'da çekilecekti. Ancak yoğun trafik ve turist kalabalığı ekibin bu karardan vazgeçmesine neden oldu.

MORALLER BOZULDU
Daha sonra Balat'taki Fener İskelesi'nin yer aldığı alana giden 'Osmanlı Cumhuriyeti' ekibi, bu sefer de güvenlik görevlilerinin engeline katıldı. Bölgedeki güvenlik güçleri kendilerinden çekim için izin alınmadığını belirterek, çalışmayı engelledi. Bu gelişmeler set ekibinin moralini hayli bozdu. İstanbul'da film çekmenin zorluklarından sık sık dert yanan yönetmen Gani Müjde, önceki gün yaşananlarla ilgili şunları söyledi: "İzin verilmemesi gibi bir şey söz konusu değil. Sadece daha önce kafamda düşündüğüm şeylerin bugün doğru olmadığına karar verdim. Yaşanan karışıklıklar bununla ilgili."

İLGİNÇ OLAYLAR
'Osmanlı Cumhuriyeti'nin senaryosunu da yazan Müjde, yaşadıkları zorlukları şöyle anlattı: "Sultanahmet'te bir çevirme sahnemiz vardı. Aşırı yoğunluk ve turist kafileleri yüzünden çekemedik. Çok kalabalık olduğu için ancak sabah 6'da çekmek gerekiyor. Sokakta çekim yapıyoruz; adam 'Burası benim garajımın önü' diyor! Bir tek planı beş saatte bitirebildik. İnanılmaz ilginç olaylarla karşılaşıyoruz ama her şeye rağmen işimizi keyifle yapıyoruz."
Haberin fotoğrafları