kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Elizabeth - The Golden Age / Altın Çağ (D Home)

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Elizabeth - The Golden Age / Altın Çağ (D Home)
Film:
* * * * / Ekstralar: * * * *
Shekhar Kapur, Britanya'nın en görkemli kraliçesini üç filmde anlatıyor. Bu, ikincisi. İlkinde şiir gibi bir kraliçe oynayan Cate Blanchett, bunda da kusursuz. 1580'ler. 'Bakire Kraliçe' hayatının en tehlikeli sularındadır. Bir yanda kuzeni Mary, tahta karşı komplo hazırlamakta, öte taraftan İspanyollar ülkenin işgalini planlamaktadır...

Michael Clayton / Avukat (WHV)
Film:
* * * * / Ekstralar: * * * *
George Clooney 'loser' kahramanlarına bir yenisini ekledi, bu ağır aksak başlayan ama izleyiciyi sımsıkı sarıveren gerilimdeki rolüyle. Clayton bezgin, parasal sorunlarla boğuşan, borçta yüzen bir avukat. İşi gücü karışık ihtilafları çözmek. Geri dönüşlerle, durgun bir dille, sağlam bir ahlaki bakışla anlatılan güçlü bir çalışma.

Lives of Others / Başkalarının Hayatı (Assanat)
Film:
* * * * / Ekstralar: * * *
1980'ler ortası... Doğu Almanya'da kâbus hayat sürmekte. Herkesin peşinde bir ajan vardır. Ünlü yazar Georg Dreyman'ın 'rejim düşmanı' olduğu şüphesi doğunca iş, görevine sımsıkı bağlı olan Stasi ajanı Gerd Wiesler'e düşer. Evi izlemeye alır ve yazarla sevgilisinin 'özel'ine girer Wiesler. Son derece yalın, usta işi bir film.

Bridget Jones Kutu / Günlüğü + Mantığın Sınırı (A&E Film)
Filmler:
* * * / * *
2001 tarihli ilk filmde pek kendinden emin olmayan, gönlünün yönü sağa sola savrulan Bridget, sonunda Mark Darcy adlı bir avukatla George Cleaver adlı yakışıklı patronu arasında sıkışıp kalacaktır. Bütün bunları tabii günlüğünden öğreneceğiz. İkinci film, ilkinden bir hafta sonra başlıyor. İlki daha derli toplu, ikincisi biraz zirzop bir film serisi bu.
Haberin fotoğrafları