kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dar paça ve bilekte biten kumaş pantolonlar yine moda.

Seksi... Erkeksi, bir o kadar da

ESRA ÇORUH
15.02.2008
Tüvit ceket, fötr şapka, triko süveter, kumaş pantolon, yelek, smokin ceketi... Çoğunlukla erkeklerin kullandığı bu kıyafet ve aksesuarlar, artık kadınların gardıroplarına girdi..
1- Sadece işyerinde değil dışarıda da klasik kumaş pantolon giyiyorum. Ama kumaş pantolonlarımla daha farklı bir hava yakalamak istiyorum. Bunun için önerilerde bulunur musunuz? (Senem I. - İstanbul)

- Kumaş pantolon hem giyim kolaylığı sağladığı hem de şıklık sunduğu için pek çok kadın tarafından tercih ediliyor. Spor bir hava vermek için üzerine tişört veya daha ciddi bir hava yakalamak için gömlek ya da ceket giyebilirsiniz. Üstelik yeni sezonda kumaş pantolondan vazgeçmek zorunda dağilsiniz. Ama alışık olduğunuz pantolon kalıbını değiştirmenizde fayda var. Yeni sezonda bol paça pantolonlar moda olduğu kadar cigaret diye adlandırılan dar paça ve bilekte biten pantolon modelleri de çok moda. Her iki modeli de erkeksilikten kurtararak feminen hale sokabilirsiniz. Dar kısa pantolonları, sezonun olmazsa olmazı yüksek ökçeli, bağcıklı, burnu açık ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz. Üzerine ne giyeceğiniz ise tamamen sizin zevkinize kalmış... Bol paça pantolonları ise küçük üstlerle ya da sezonun çiçek desenli gömlekleriyle kullanmanızı öneririz.

2- Merhaba. Özellikle ilkbaharda pardösü giymek çok kullanışlı oluyor. Genellikle her şeyin üzerine klasik pardösü giyiyorum. Yeni sezonda pardösü yine moda olacak mı? (Ebru R. - İstanbul)

- Haklısınız klasik pardösülerin hiç modası geçmediği gibi her şeyle de kolaylıkla tamamlanabiliyor. Ama artık klasik pardösülerden sıkıldığınızı düşünüyorsanız, size önerimiz bu sezon çok moda olan çiçek desenli saten pardösüler... Size çok da feminen ve şık bir hava verecek olan pardösülere bir alternatif de smokin ceketleri. Smokin ceketlerini sadece şık kıyafetlerle tamamlamak zorunda değilsiniz; bu ceketleri uzun ya da kısa elbiselerin üzerine de giyebilirsiniz.

3- Erkek arkadaşımın süveterlerini giymekten hoşlanıyorum. Ancak jean üzerine süveter veya yelek giydiğimde kendimi erkek çocuğu gibi hissediyorum. Acaba bu tür üstleri nelerle giyebilirim? Tavsiyeleriniz için teşekkürler. (Esra D. - İzmir)

- Erkek arkadaşınızın, eşinizin ya da babanızın gardırobundan ödünç triko almanızda hiçbir sakınca yok. Bu trikoların uzun kollu veya süveter gibi olanlarını hem eteklerle hem de pantolonlarla tamamlayabilirsiniz, karar sizin. Geçtiğimiz sezon moda olan yelekler ise yine vitrinlerde yerini alıyor. Bu erkeksi üstleri seksi bir havaya sokmak için kullandığınız aksesuarlara özen gösterin. Örneğin belinize takacağınız ince bir kemer ya da yakanıza takacağınız şık bir broşla artık erkek arkadaşınız bile giydiğiniz trikonun ona ait olduğuna inanamayacak!

4- Her zaman ceket giymeyi seven biriyim. Ancak takım halinde giydiğim zaman çok erkeksi olduğumu düşünüyorum. Sizce ceket giyerek de seksi olabilir miyim? (Mine R. - Ankara)

- Ceket giymeyi seviyorsanız, çok şanslısınız. Yeni sezonda gardırobunuzdaki ceketleri farklı şekillerde giymeye hazır olun. Çünkü artık ceket çok moda. Çizgili, kareli, düz, tüvit ya da keten, fark etmiyor. Üstelik bu sezon ceketinizi daha önceden alışmış olduğunuz gibi takımıyla birlikte giymek zorunda da değilsiniz. Artık özgür olun! Yeni sezonda zıt olarak düşündüğümüz parçalar birbirleriyle tamamlanıyor. Örneğin maskülen olarak değerlendirdiğiniz bir ceketi, şifon ve fırfırlı bir mini etekle tamamlayabilirsiniz. Ya da son derece feminen saten bir elbisenin üzerine ceket giyerek çok çekici olacaksınız. Ceketle seksi görünmenin bir diğer yolu ise içine renkli bir parça seçmek.

5- Fötr şapkaların moda şovlarında çok fazla kullanıldığını görüyorum ama erkeksi olduğunu da düşünüyorum. Sizce fötr şapka takarak dikkat çekici olabilir miyim? Ayrıca nelerle ve nasıl kullanabileceğime dair önerilerde bulunursanız çok sevinirim. (Bahar K. - İstanbul)

- Aksesuar seven birisiyseniz, özellikle şapka takmanızı öneriyoruz. Şapka, kış sezonunda olduğu kadar ilkbahar sezonunda da çok moda. Eğer şapka takmayı kendinize yakıştırıyorsanız, sakın bu iddialı gibi görünen ama özel aksesuardan şaşmayın. Fötr şapkaların sadece erkeklere ait olmadığı da artık kanıtlanmış durumda. Bu modelde şapkaları takarken, bir yandan da feminen görünmek istiyorsanız, dar kalıplı takımlarla tamamlayabilirsiniz. Aynı zamanda şifon gömleklerle veya mini eteklerle de çok hoş duracaktır.
Haberin fotoğrafları