kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Elbisenin sırrı modelinde saklı

21.12.2007
Sizin elbise modeliniz hangisi? Straples mi, yoksa göğüs altından bollaşan trapez modeller mi? Seçtiğiniz elbisenin üzerinizde güzel durması için vücudunuza uygun olup olmadığını göz ardı etmemelisiniz..
1- Kısa boylu ve kilolu bir kadınım. Fazlalıklarımı kapatmak için hangi modelde bir elbise tercih etmeliyim? (Demet K.-Adana)
- Her model elbise, her vücut tipi için maalesef uygun değil. O yüzden vücut hatlarınıza göre elbise seçmeniz gerek. Kısa boyluysanız, tek renk ve düz kesim elbiseler, sizi olduğunuzdan uzun gösterecektir. Göğüs altından kesimli elbiseler de uzun görünmenizi sağlar. Aynı zamanda karın bölgenizdeki fazlalıkları kapatmak için bele oturmayan modelleri tercih etmelisiniz. Vücudunuzu saran elbiseler giyerseniz, karın bölgenizdeki fazlalıklarınızı daha da ortaya çıkarmış olursunuz. Sezonun modası trapez yani aşağıya doğru bollaşan modelleri denemenizde fayda var. Ancak bu elbiselerin boylarının çok kısa olmamasına özen gösterin. Fazlalıklarınızı kapatmak için jarse ya da penye gibi vücudu saran kumaşlar yerine vücuda yapışmayan, uçuşan kumaşları kullanmalısınız. Aynı zamanda koyu renkler, sizin için ideal olacaktır.

2- Beş buçuk aylık hamileyim ve yeni yıl için ne giyeceğime karar veremedim. Böyle özel bir gece için sizce nasıl bir elbise seçmeliyim? (Rengin H.-İstanbul)
- Hamileliğinizin en hoş aylarındasınız. Ne karnınız çok büyüdü ne de çok fazla kilo aldınız, değil mi? O yüzden illa ki hamile kıyafeti giymek zorunda değilsiniz. Bol tunik veya hamile elbiselerinin altına saklanmanıza gerek yok. Bu aylarda karnınızın şişkinliğini hafifçe belli eden giysiler çok şık duracaktır. Çapraz kesimler ve kruvaze elbiseler, gece giymek için uygun olur. Ya da göğüs altından dikişli, aşağıya doğru bollaşan elbiseler de bu özel gece için ideal olacaktır. Kendinizi kilolu buluyorsanız, elbisenizi koyu renklerden seçebilirsiniz. Renkliliği ise aksesuarlarınızla sağlayabilirsiniz. Örneğin elbisenizin altına giyeceğiniz çorabı, mavi, yeşil, turuncu gibi renklerden seçerek çılgın bir anne adayı olabilirsiniz! Ama ayağınıza yüksek topuklu ayakkabılar giymeyin. Bütün gece ayakta olacağınızı düşünerek rahat bir seçim yapmanız gerekir, sakın unutmayın.

3- Özel gecelerde straples elbise giymek çok hoşuma gidiyor. Straples elbisenin modası var mıdır? Ve herkes bu model elbiseden giyebilir mi? (Binnur D.-İstanbul)
- Straples elbise, özel geceler için modası geçmeyen şık bir alternatif. Üstelik vücudunuz uygunsa çok da seksi. Ancak unutmayın ki, straples elbiseler herkese de yakışmıyor. Örneğin yuvarlak hatlıysanız, bu model sizi çok seksi gösterecektir. Ayrıca göğüsleriniz küçükse rahatlıkla straples elbise giyebilirsiniz ama omuzlarınız darsa aklınızdan bile geçirmeyin. Unutmayın, bu model geniş omuzlu kadınlarda çok daha hoş duruyor. Straples giydiğiniz zaman sürekli çekiştirmek çok itici durur, o yüzden elbisenin tam üzerinize uygun olmasına özen gösterin. Elbiseyi denerken eğilin ve rahat olup olmadığınızı kontrol edin. Böylece elbisenin aşağıya inip inmediğini de kontrol etmiş olursunuz. Straples elbise giyerken, doğru sutyeni seçmek de çok önemli. Bu nedenle elbiseye uygun bir de sutyen almalısınız. Böylece hem elbise düzgün duracaktır hem de göğüsleriniz dik ve düzgün gözükecektir.

4- Kalça yapım oldukça geniş. Yine de elbise giymek istiyorum. Bana hangi modelleri önerirsiniz? (Burcu D.-Ankara)
- Geniş kalçalarınız varsa, elbise seçerken çok dikkatli olmalısınız. Çünkü verev kesimler ya da belden bollaşan büzgülü modeller, sizin vücut tipiniz için hiç uygun olmayacaktır. Elbise seçiminizde dikkatleri göğüslerinize çekerek, kalçalarınızı gizlemeyi deneyebilirsiniz. Sizin için en doğru model, bel hattı olan ama bele fazla oturmayan, kalça yuvarlağını çıkarmayan düz kesimlerdir. Etek boyu olarak ise dizaltını tercih etmelisiniz.
Haberin fotoğrafları