kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Home of the Brave / Cesurların Vatanı

dvd ekranı

Yavuz Baydar
25.04.2008
Home of the Brave / Cesurların Vatanı
Film: * * *
/ Ekstralar: *
Bunlardan yakında çok daha fazla göreceğiz, hele bir Bush gitsin de. Yönetmen Irwin Winkler aslında konusu çok sağlam gibi görünen, ilginç bir Irak filmi yapmış ama filmin ikinci yarısı klişelerle iyice duraklıyor. İlk 10-15 dakikada Irak'tayız. Askeri doktor Will ve üç asker, feci bir pusudan sağ kurtulup ABD'ye geri dönüyor. Gerisi, Will'in alkolizme sürüklenmesi, Jamal'in vicdan azabıyla boğuşması, kadın asker Vanessa'nın takma elle yaşamayı öğrenmesi ve Tommy'nin sevgilisini kaybetmesiyle akıp gidiyor. Biraz yüzeysel, ama neyse ki Sam Jackson sıkı bir oyun sergiliyor.

Hoax / Sahtekâr (Fida / Tiglon)
Film:
* * * * / Ekstralar: **
Gerçek öykü ve de ne öykü! Clifford Irving isimli başarısız ve mitoman bir yazar, mali sıkıntılar içinde, çıkış yolunu bulur: Kendisinden iş bekleyen Life dergisi ve McGraw-Hill yayınevine, evinden dışarı çıkmayan gizemli milyoner Howard Hughes'dan hatıralarını yazması için izin aldığını anlatır. Amerika'nın en çok merak edilen adamıdır Hughes ve Irving işverenlerini inek gibi sağmaya başlar. Ortada ne bir metin vardır ne de Hughes başına gelecekleri bilmektedir. Bu müthiş komedide Richard Gere harika oynuyor. Bazı sahnelerde profesyonel insanların saflığı karşısında küçük dilinizi yutmamaya çalışın.

Next (Assanat)
Film:
* * * / Ekstralar: * * * *
Canım yazarım Philip Dick'in kısa öyküsü, büyük bir filme dönüşebilirdi; bu da fena olmamış. Las Vegas'da sıradan bir sihirbaz olan Chris Johnson'ın özelliği her şeyi iki dakika öncesinden 'okuyabilmesi'. Bu sayede, kumarhanelerde çaktırmadan para kazanır. Ama bir gün FBI ajanı Ferris (Julianne Moore) tarafından fark edilir. Ferris'in derdi, nükleer silahlı teröristleri onun yardımıyla yakalamaktır. Ama Chris'in gözü, hayalindeki kadın olacağına inandığı güzel bir kızdadır (Jessica Biel). Film, teröristler devreye girene kadar iyi gidiyor ama sonra biraz basitleşiyor. Kızlar gayet iyi, sihirbazı canlandıran Nicolas Cage her zamanki gibi bezgin ve kötü.

Enemy Within / İçerideki Düşman (WHV / Tiglon)
Film:
* * n* * / Ekstralar: * *
Darbe olur mu olmaz mı, Ergenekon kaç bacaklı diye uğraşırken, bundan daha iyi bir film düşünülemez. 1964'te gösterime girip yankılar yaratan Seven Days in May (Mayısta Altı Gün) filmini yeniden yapmışlar ve iyi de etmişler. ABD Başkanı William Foster, Sovyetler'le barış anlaşması imzalamak üzeredir. Ancak orgeneral Pendleton Lloyd bu fikri hiç beğenmez. Ay ışığı gibi planı uygulamaya koyar: Ülke çapında bir tatbikat yapılacaktır ama gerçek silahlarla! Bu sinsi plan generalin sadık subayı albay Mac Casey tarafından fark edilir. Ve zamana karşı sıkı bir yarış başlar. 12 yıllık filmi yeniden seyredince hiç eskimediğini anladım.
Haberin fotoğrafları