kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Provokasyonda bütün alan karışır

ANKARA
Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin, "1 Mayıs'ta Taksim'de sınırlı sayıda katılımla temsili anma töreni düzenleyin, çelenk bırakın" teklifine olumsuz yanıt veren sendikaları uyardı. Erdoğan, "Provokatif girişimde bütün alan karışır. Vatandaşlarımızın can güvenliğini korumak zorundayız" dedi.

HUKUK ÜSTÜNLÜĞÜ
Hukukun üstünlüğüne uyulması gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, sendika temsilcileriyle arasında geçen diyalogu şöyle aktardı: "Kazlıçeşme, Çağlayan, Kartal'ı mı tercih edersiniz, gidin yapın dedim. "Kaç bin kişi toplarsınız?' dedim. '30-35 bin kişi' dediler. Allah aşkına 30-35 bin kişiyle basın toplantısı olur mu? Bu tam bir muvazaadır. Böyle şey olmaz. Bunu yarın başka şeyler takip eder. Sembolik diyelim, ona da katlanalım. O da sembolik bir grupla yapılır. Kalkıp da 10-20-30 bin derseniz, bunun adı basın toplantısı olmaz."

CAN GÜVENLİĞİ
Sendikaların, "Olay çıkmaz, kontrol altına alırız" dediklerini belirten Erdoğan, "Biz de bu işleri biliyoruz. Alamazsınız. Hiçbir zaman kitle psikolojisi, kitle eylemleri buna müsaade etmez. Provokatif bir girişim olduğu zaman bütün alan karışır. Bizim de mesuliyetimiz var. Vatandaşlarımızın can güvenliğini korumak zorundayız" dedi.