kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP'nin savunması Başsavcılığa ulaştı

Yeni Haber
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AKP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin ön savunma Başsavcılığa ulaştı.

Anayasa Mahkemesi'ne dün mesai bitiminde sunulan 98 sayfalık AKP'nin ön savunma metni Başsavcılık'a gönderildi. Başsavcı Yalçınkaya, yapılan savunmaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını yazacak. Böylece AKP hakkında açılan kapatma davasının süreci işleyecek. Başsavcı, 1 ay içerisinde esas hakkındaki görüşünü Anayasa Mahkemesi'ne iletecek. Başsavcı Yalçınkaya'nın esas hakkındaki görüşü de AKP'ye gönderilecek, AKP de esas hakkındaki savunmasını yapacak. Daha sonra belirlenecek bir tarihte Yalçınkaya sözlü açıklama, AKP yetkilileri de sözlü savunma yapacak. Bütün bu aşamalarda istenebilecek ek süre taleplerini de Anayasa Mahkemesi heyeti değerlendirecek.

Daha sonra dosya raportöre iletilecek. Raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayıp mahkeme Başkanı Haşim Kılıç'a sunacak. Tüm bu süreç devam ederken, hem Başsavcı Yalçınkaya hem de AKP ek delil sunma hakkına sahip olacak. Anayasa'ya göre bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesi'nin 11 asıl üyesinin en az 7'sinin oyu gerekecek.

(ANKA)