kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"İdam kararı henüz onaylanmadı"

Yeni Haber
Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Naci Koru, Suudi Arabistan'da "Allah'a küfretmekle" suçlanarak ölüm cezasına çarptırılan Türk vatandaşının "idam kararının onaylandığı" haberlerini yalanlarken henüz onaylanmış bir karar olmadığını söyledi.

Büyükelçi Koru, Sabri Boğday adlı Türk vatandaşının Suudi Arabistan'da Bidayet Mahkemesi tarafından ölüm cezasına çarptırıldıktan sonra bu kararı bütün hakimlerin bir araya gelip imzalaması gerektiğini, ancak bir imzanın eksik olduğunu, bunun da dünkü duruşmada imzalandığını kaydetti.

"İdam kararının onaylandığı bilgisi tamamen yanlış. Henüz onaylanmış bir karar yok" diyen Büyükelçi, mahkeme sürecinin dünkü imzayla tamamlandığını, temyiz sürecinin ise bundan sonra başlayacağını vurguladı.

Büyükelçi Naci Koru, 1 ay içinde temyize gideceklerini kaydederek, kararı avukatlara gösterdiklerini, olumlu bazı görüşler aldıklarını ve konuyla ilgili "çok umutlu" olduklarını bildirdi.

Hatay'ın Samandağ ilçesinden 10 yıl önce Suudi Arabistan'ın Cidde şehrine giderek burada berber dükkanı açan Sabri Boğday adlı Türk vatandaşı, "bir tartışma sırasında Allah'a küfretmekle" suçlandı ve tutuklanarak cezaevine konuldu. 13 aydır cezaevinde bulunan Boğday, bu sürede birçok kez duruşmaya çıkarıldı ve çıktığı son duruşmada idam cezasına çarptırıldı.

MUAZZEZ BOĞDAY: GİRİŞİMLERİMİZ SONUÇSUZ KALDI

Suudi Arabistan'da berberlik yaptığı sırada iş yeri komşusuyla kavga ederken ''Allah'a küfür ettiği'' iddiasıyla yaklaşık 13 aydır tutuklu bulunan ve hakkında idam cezası verilen Sabri Boğday'ın temyiz duruşmasında idam kararının onaylandığı bildirildi. Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan Muazzez Boğday,yaptığı açıklamada, eşiyle ilgili yapılan girişimlerin sonuçsuz kaldığını, duruşmada çıkan karara itiraz edeceklerini söyledi.

Suudi Arabistan'da bulunan ağabeyi ile eşi Sabri Boğday'ın ağabeyinin dün yapılan duruşmasını takip ettiklerini ve telefon görüşmeleri yaparak kararı onlardan öğrendiklerini ifade eden Muazzez Boğday, şöyle devam etti:

''Duruşmada idam kararı çıktığını öğrenince ne yapacağımızı şaşırdık. Biz yapılan bunca girişimlerle eşimin serbest bırakılacağını düşünürken, bu kararla dünyamız yıkıldı.''Umutlarının tükendiğini, ne yapacağını bilmediğini vurgulayan Boğday, ''Daha önce Dışişleri Bakanlığından bizi arayıp, 'merak etmeyin konuyla ilgileniyoruz' dediler. Ancak duruşmada idam kararı çıktı. Artık kimden yardım isteyeceğimizi bilmiyoruz'' dedi.