kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

O defile yabancı basına yansıyınca çok ağrıma gitti

İLKER GEZİCİ
Tekbir Giyim'in defilesinde podyuma çıkan Elif Ece Uzun: İşimin gereğini yaptım ama defile, dış basına yansıyınca çok üzüldüm. Bir daha bakış açısı siyasi yöne kayan işlerin içinde olmayacağım..
Önceki hafta Tekbir Giyim'in yurtiçi ve yurtdışında büyük ses getiren tesettür defilesinde podyuma çıkan manken Elif Ece Uzun, "Ben profesyonelim. İşimin gereğini yaptım. Bir şeylerin yanlış gittiğinin farkına podyumda vardım. İşin böyle olacağını bilseydim, defileye çıkmazdım" dedi. Adını sır gibi sakladığı bir gençlik filmi için ilk kez kamera karşısına geçmeye hazırlanan Elif Ece Uzun; hayatındaki yenilikleri ve tesettür defilesine dair düşüncelerini anlattı.

PROFESYONEL YAKLAŞTIM
* Tesettür defilesiyle birlikte bir anda tüm gözler sizlere çevrildi. Ne düşünüyorsunuz bu konuyla ilgili?
Mankenler nasıl iç çamaşırı defilesine çıkıyorsa, tesettür defilesine de çıkabilir. İşimizde profesyonelce davranmak gerekiyor. Ben podyuma çıktım ve paramı aldım. Siyasi bir görüş olarak düşünmedim. Benim için diğer moda defilelerinden farkı yoktu.

* O defilede taşıdığınız kıyafetler sizin dünya görüşünüzü yansıtıyor mu?
Hayır, yansıtmıyor. Ama sonuçta ben bu işten para kazanıyorum. Sizin nasıl sevmediğiniz biriyle röportaj yapmama gibi bir lüksünüz yok, onun gibi bir şey. Aldığım ücret beni tatmin etti ve çıktım.

* Defilenin bu kadar konuşulacağını tahmin etmiş miydiniz?
Açıkçası buna çok üzüldüm. Çünkü provaya gitmemiştim. Podyuma çıktığımda peçe takan mankenleri görünce şok yaşadım. İşin rengini orada gördüm ve gerildim. Yabancı basın oradaydı. Çok büyük bir olay varmış gibi büyük bir ilgi vardı...

* Daha sonra dünya basınında Türk kadınının sanki tamamen tesettüre girmiş gibi gösterilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Özellikle yabancı basını takip edince çok ağrıma gitti. Tabii ki kapalıların da modası olabilir ama Türkiye'de sadece o insanlar yaşamıyor. Türkiye kapalılardan ibaret değil.

SONRADAN ÇOK ÜZÜLDÜM

* Pişman oldunuz mu?
İşimi yaptığım için pişman olmadım ama bu şekilde yansıtılan bir işin içinde olduğum için üzüldüm. Sonucun böyle olacağını bilseydim o defileye çıkmazdım. Bundan sonra bakış açısı siyasi yönlere kaydığı sürece ben bu işlerin içinde olmak istemiyorum.

* Siz diğer meslektaşlarınızın aksine biraz tutucusunuz galiba...
Evet. Ben hayatım boyunca frikik vererek, oramı buramı açarak gündeme gelmek istemedim. Modellik yapıyorum diye tüm vücudumu sergileyeceğim gibi bir kaide yok ki! Bunun kuralını kim belirleyebilir? Bu benim vücudum. Ölçüsüne kimse karar veremez. Ben böyle bir şeye çok dikkat ettim. Mayo defilesine de çıktım. Mayolu pozlar da verdim. Ama maalesef yaptığımız işe profesyonel gözle bakılmıyor.

FANTEZİLERİ SÜSLEYEMEM
* Nasıl bakılıyor peki?
Yaptığımız işe saygı duyulmuyor. Sadece kadına bakılıyor. O yüzden anladım ki, ne kadar profesyonel işler yapsan da kimse seni takdir etmeyecek, mayolu pozlarını duvarlara yapıştırıp abuk sabuk şeyler düşünecek. Milletin fantezilerini süslemek istemiyorum. Uzun yıllardır mayo defilesine çıkmıyorum. Bir kez mayolu fotoğraf çektirdim, sürekli o fotoğrafları kullanıp; beni 'Yılın En Seksi Kızı' anketine sokuyorlar. Beni listeden çıkartmaları için talepte bulundum. Artık listede olmak istemiyorum.

* O fotoğrafları çektirdiğiniz için pişmanlık duydunuz mu?
Hayır duymadım. İşimi yaptım ama gerek yokmuş. Geriye baktığımda yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum.

* Diğer meslektaşlarınıza oranla çok fazla ortalarda gözükmüyorsunuz...
Kendi halimde yaşıyorum. "Ben farklıyım ben ünlüyüm" diyen biri değilim. Egolarımı sıfırlamaya çalışan biriyim. Şaşaalı bir model gibi yaşamadım.

KAÇAMAĞIM YOKTUR
* Neden?
Çünkü böyle mutluyum. Böyle bir hayatı daha samimi buluyorum. Yaşanması gereken hayat bu. Hayat sadece özel partilerden ve gece eğlencelerinden ibaret değil.

* Dışarıdan bakıldığında geri planda kalmış gibi gözüküyorsunuz. Bu sizi rahatsız ediyor mu?
Yaptığım işlerin önüne geçmediğim için çoğu insan bunu bilmedi. Şimdiye kadar beş tane TV programı sundum. Şafak Sezer'le Mehmet Ali Erbil'le çalıştım. Aşklarım, kaçamaklarım olmadığı için çok fazla dikkat çekmedim. Biraz daha seçici olmaya ve kendimi geliştirmem gerektiğine karar verdim. Belki dışarıdan boş gözüküyor gibi olabilirim ama kendimi eğitmekle uğraşıyorum.

* Kişisel eğitiminizle ilgili neler yapıyorsunuz?
İngilizce ve dans dersleri alıyorum, at biniyorum, yabancı ülkeleri geziyorum, deliler gibi kitap okuyorum. Bu süre zarfında boş oturmuyorum ki! Yaşadığım dünya ile ilgili duyarsız kalmak istemiyorum. Son sekiz aydır çok farklı biri oldum, çok eğittim kendimi. Hayatı daha dolu yaşamaya başladım.