kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Beyaz Hoca, komediyi rahat bırak lütfen!

Vallahi de billahi de çok şaşırdım. Beyaz Hoca'yı komedi seven, gülmekten hoşlanan biri zannederdim. Oysa, o da 'Körleri, şaşıları, topalları aşağılamayan' kervanına katılmakta ve klişeye düşmekte bir sakınca görmemiş. Bugüne kadar yaptığı birbirinden komik açıklamalar (bkz, odatv.com, nasıl kazayla erotik yayınları izlemiş), insanı koltuğundan düşüren konular ile ilgili nüktedan açıklamaları ile heyecanla izlediğimiz ilahiyatçı Zekeriya Beyaz Hocamız, Cem Yılmaz'ın 'Şaşı ailesi reklamına' vermiş veriştirmiş. "Cem Yılmaz'ın bu yaptığı din meselesinden çok, edep meselesi. İnsanlara saygı meselesi. Orada gözlerini şaşı yaparken o türlü olan insanları takdir mi ediyor? Hayır, aşağılıyor; gülünç hale sokuyor. Asıl bunu bu şekilde reklam malzemesi yapmak gülünçtür, edep dışı ahlak dışıdır" demiş.

OTORİTE SAYIYOR
Bence, asıl komedi üzerine hazırlanmış bir reklam için böyle konuşmak, insanların acıma duygularını tetiklemeye çalışmak ve kendini edep-ahlak konularında otorite saymak ahlak dışıdır. Cem Yılmaz'ın burada yaptığı ne edep dışı, ne de bir kitleyi aşağılayıcıdır; sadece komiktir! Kendisi de şaşı olan (Hoca öyle bir noktaya getirdi ki meseleyi, şaşılığından bahsederken bile acaba aşağılıyor muyum diye düşünür oldum) Beyaz Hoca, "Vallahi çok güldük, göbeğimi hoplatmaktan takatim kesildi" deseydi daha iyi olmaz mıydı?

HEPSİ Mİ AŞAĞILANDI?
Bu durumda yıllarca uşakbahçıvan- aşçı üçlemesine bizleri güldüren Yeşilçam bu iş gruplarını aşağılamış mı oldu? Halit Akçatepe'nin başarıyla canlandırdığı kekeme karakterler kekemeleri mi aşağılamış oldu? Yoksa bu mantıkla kekeme, şaşı, topal karakterler sadece kötülük yapan veya mağdur olan karakterler mi olmalılar beyazcamda? Uff, komediyi rahat bırakınız. Hatta kendinizi de rahat bırakınız. Gülünüz, bolca gülünüz Beyaz Hocam. Bırakınız biz de gülelim, hatta gülmekten ölelim!