kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Hair" müzikali 40. yılını kutluyor

Yeni Haber
New York'ta 60'lı yılların yaşam tarzını değiştiren ünlü müzikal "Hair" 40. yılını kutluyor. New York'tan sonra Londra ve Paris'te de sahnelenen dönemin devrim niteliğindeki müzikali, bu yaz 40. yılı dolayısıyla New York'taki Central Park'ta yeniden sahnelenecek.

İlk kez 29 Nisan 1968'de Broadway'de sahnelenen müzikal, açık açık cinsellik içeren metni yüzünden kışkırtıcı olarak nitelenmiş, bununla birlikte kısa süre içinde Vietnam Savaşı'na karşı çıkanlarla "hippilerin" sembolü haline gelmişti. İngiliz BBC tarafından yapılan bir araştırma, 4 yıl aralıksız Broadway'de sahnelenen müzikalin aylarca müzik listelerinin zirvesinde kalan "Let the sunshine in", "The age of Aquarius", "I got life" gibi şarkılarının 2006'da hala en çok dinlenen şarkılar arasında yer aldığını ortaya koyuyor.

5 yıl Londra'da sahnelenen müzikal Çin ve Vietnam gibi ülkeler hariç, çoğu ülkede sahneye kondu.Manhattan'da yaşayan bir grup barışçı gencin hikayesini anlatan müzikal 1979'da Milos Forman tarafından başarıyla sinemaya da uyarlanmıştı.