kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
EMRE AKÖZ

Criminal Minds

Şu Avusturya'daki olaya benim aklım ermedi. Hani kızı Elizabeth'i 24 yıl boyunca bir bölmeye kapatan... Ona tecavüz eden... Kendi kızından 7 çocuğu olan elektrik mühendisi Joseph Fritzl'in öyküsü...
Digitürk'teki ' CSI Miami' ya da ' Criminal Minds' türü polisiyeleri her rast geldiğimde izlerim.
Bu diziler insana şeytanın nasıl da ayrıntıda gizli olduğunu göstermekle kalmıyor,.. Gayet masum görünün kişilerin mükemmel birer suçlu olabileceğini de anlatıyor.
Dedektifler zaten olayı incik cıncık araştıracaktır. Ama benim okuduğum haberden anladığım kadarıyla annenin, yani mühendisin eşi Rosemary Fritzl'in bu olayları bilmemesi mümkün değil.
Hatta sadece annenin değil, kimi akraba ya da arkadaşların bu inanılmaz vahşete katkıda bulundukları ortaya çıkarsa hiç şaşırmayın.
Çünkü bu tip delilikler genellikle "tek başına" yapılmıyor. Birçok başka insan da, önce " merak " duyarak, ardından " sadistçe zevk " alarak işe dahil oluyor.
Mesela bu yıl 27'ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde " Bir Amerikan Suçu " adlı filmi izledim.
Film gerçek bir olaya dayanıyor.
1965 yılında Amerikalıları dehşet içinde bırakan olayın kısa özeti şöyle: Indiana eyaletinde yaşayan sıradan görünümlü bir kadın, evine aldığı kız kardeşlerden birine işkence yapıyor.
Giderek iş o hale geliyor ki: Sadece kadının kendi çocukları değil, mahallenin veletleri de kıza işkence etmeye (dövmek, vücudunda sigara söndürmek, vs.) başlıyor.
Bütün bunlar olurken, kız kardeş, ablasının cezalandırılması gereken suçlar işlemiş olduğuna inanarak ve biraz da korkarak sesini çıkarmıyor.