kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Afganistan çatışmalarında 23 militan öldürüldü
10:17
Afganistan'da Afgan askerleri ve koalisyon güçleriyle militanlar arasında çıkan çatışmalarda 23 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Yetkililer, Gazne vilayetinin Karabağ bölgesindeki çatışmalarda 6 Taliban militanın öldürüldüğünü, 8'inin yaralandığını, Afgan ve koalisyon askerlerinin kayıp vermediğini söyledi.

Güneybatıdaki Nimroz vilayetinin Haş Rod bölgesinde çıkan çatışmada ise 2 militanın öldüğü, 14 militanın tutuklandığı belirtildi.

Nangarhar vilayetinde çıkan çatışmada 2 militanla bir askerin öldüğü, Bat Kot bölgesinde 4 militanın tutuklandığı kaydedildi.

Başkent Kabil ile Kandahar arasındaki bir köprünün altına teröristlerin döşemeye çalıştığı mayının kazara patlaması sonucu da 3 Taliban militanının hayatını kaybettiği bildirildi.

Doğudaki Kunar vilayetinde 10 militanın öldürüldüğü, 10'unun yaralandığı, Afgan ve koalisyon askerlerinin kayıp vermediği belirtildi.

Öte yandan güneydeki Helmand vilayetinde Amerikan ve İngiliz güçlerinin dün kapsamlı operasyon başlattığı bildiriliyor.

Bu arada Afganistan istihbaratının başkanı Emrullah Salih parlamentoda yaptığı konuşmada, hafta sonunda suikast girişimine maruz kalan Devlet Başkanı Hamid Karzai'yi suikast konusunda uyardığını söyledi.

Salih, güvenlik güçlerinin durdurmakta başarısız olduğu suikast girişiminin planının geçen ay yapıldığını, silahlı kişilerin ateş ettikleri odayı saldırıdan 45 gün önce kiraladıklarını ifade etti.

Karzai ve bazı üst düzey yetkililer, pazar günü başkent Kabil'deki tören sırasında açılan ateşten yara almadan kurtulmuş, Taliban'ın sorumluluğunu üstlendiği saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti.

AA