kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Feldkamp'ın gidişi takımda kıvılcım etkisi yarattı''

Yeni Haber
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, Fenerbahçe derbisini kazanmaları ve ligin bitimine 2 hafta kala 3 puan farkla liderlik koltuğuna oturmalarının ardından, normal çalışma mesailerine hızlı bir şekilde döndüklerini söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yönetim kurulu üyeleri Haldun Üstünel ve Faruk Bil ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Şardan, yöneltilen soruları yanıtladı.

Fenerbahçe karşısında son derece güzel ve önemli bir galibiyet aldıklarını aktaran Şardan, pazartesi günü sabahından itibaren yeniden mesailerinin başına döndüklerini ifade ederek, ''Zafer sarhoşluğundan tamamen uyandık. Bu haftaki maçımızın da en az o maç kadar zor olduğunun farkındayız. Aynı ciddiyet ve yüreklilikle hazırlanıyoruz'' dedi.Fenerbahçe maçı öncesi tüm camia olarak tek yürek olduklarını ve sarı-kırmızılı takımın da mükemmel bir mücadele ortaya koyduğunu söyleyen Yiğit Şardan, ''Haklı bir galibiyet aldık, ancak hiçbir şekilde lig bitmedi ve henüz şampiyon olmadık. Sezonun sona ereceği 11 Mayıs'a kadar aynı ciddiyetle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biliyorsunuz o tarih Anneler Günü'ne de denk geliyor. Biz ise çıldırma günü olarak kutlayacağız. Şampiyonluğumuzu o gün çılgınlar gibi kutluyor oluruz. Ancak 15 gün daha ciddi bir şekilde çalışacağız'' diye konuştu.Derbi maç sonrası sarı-kırmızılı futbolcuları kutlamak için soyunma odasına inmediğinin hatırlatılması üzerine de Şardan, karşılaşmayı şeref tribününde değil, numaralı tribünde taraftarlarla birlikte izlediğini kaydederek, ''Soyunma odasına o bölümden inemedim. Yoksa ben de gitmek isterdim. Şeref tribününde izlemeyi sevmiyorum ve izlediğim iki maçta da iyi sonuç alamadık. Uğursuzluğuna inandım'' ifadelerini kullandı.

SAMANDIRA'DAKİ OLAYLARI ÜZÜLEREK İZLEDİM

Yiğit Şardan, derbi maç sonrası Samandıra Tesisleri önünde sarı-lacivertli taraftarların Fenerbahçe takımı oyuncularına yönelik tepkilerini, telvizyondan üzülerek izlediğini söyledi.

Ne kendilerinin, ne de Fenerbahçe'nin bu tür sıkıntıları yaşamamasını arzu ettiklerini anlatan Şardan, şunları söyledi:

''Tasvip etmemize imkan yok. Bunlar, bizim ve diğer takımlarımızın önümüzdeki senelerde dünyaca ünlü futbolcuları Türkiye'ye getirmemizi zorlaştıran görüntüler. Türk futboluna tümüyle zarar veren örnekler. O yüzden çok talihsiz ama maalesef bazen oluyor. Umarım yapanlar gerekli cezayı alırlar. Çok yakışıksızdı. Fenerbahçeli futbolcular bence ilkeli davranarak durdular ve söylenenleri duymak da istediler.''Galatasaray'ın bu hafta sonu deplasmanda yapacağı Sivasspor maçı için taraftarların yoğun ilgisi nedeniyle bu şehre bir kaç uçak kaldırmayı planladıklarını söyleyen Yiğit Şardan, kendilerine ayrılacak bilet sayısının henüz netleşmediğini kaydederken, Sivasspor'la ligin gerçek finalini oynayacaklarına inandığını ifade etti.

ALİ SAMİ YEN, ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE HAZIRLANACAK

Şardan, Ali Sami Yen Stadı'nda sezon sonu bazı tadilatlar yapacaklarını açıkladı.

Ali Sami Yen Stadı'nı şampiyonlar Ligi maçları oynanabilecek hale getirmek için çalışacaklarını söyleyen Şardan, ''Çalışmalar lig biter bitmez başlayacak. Sezon başına hazır hale getirilecek'' dedi.Sportif AŞ. ile Futbol AŞ'nin birleştirilmesi çalışmalarına da değinen Yiğit Şardan, bu konuyla ilgili aralıksız çalışma içinde olduklarını ve yurt içinde ve yurt dışında görüşmelerde bulunduklarını aktardı.

FELDKAMP'IN GİDİŞİ KIVILCIM ETKİSİ YARATTI

Yiğit Şardan, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın istifasının ardından takımda yükselen form grafiğini değerlendirirken, Alman çalıştırıcının gidişinin bir kıvılcım etkisi yarattığına inandığını belirtti.

Feldkamp'ın hala kendileri tarafından gönderildiğinin ileri sürüldüğünü vurgulayan Şardan, şöyle devam etti:

''Kendisi istifa etti ve biz de kabul ettik. Zorla kimseyi saha kenarında tutacak halimiz yoktu. Sonrasında da mevcut teknik kadroyla sezonu tamamlama kararı aldık. Takımda Konyaspor maçının ardından bir düşüş vardı. Feldkamp'ın gidişi bir kıvılcım etkisi yarattı bence. Bu benim kişisel görüşüm. İnşallah o kıvılcım da 11 Mayıs'a kadar devam eder.''

Yeni sezon öncesi kombine bilet satışlarına yarından itibaren başlayacaklarını da duyuran Yiğit Şardan, kapalı ve açık tribün kombine kartlarına zam yapmadıklarını, numaralı tribün kombine kartlarında ise yüzde 5'lik bir artış yaptıklarını söyleyerek, ''Taraftarımıza, yerinizi ayırtın çağrısında bulunuyoruz. Çünkü gelecek sezon daha büyük başarıların peşinde koşuyor olacağız'' dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SİMGELEYEN RENKLER GÖNDERMESİNE BÜYÜK TEPKİ


Yiğit Şardan, bir köşe yazarının derbi maç sonrası yazısında, tribündeki yeşil renkli pankartlara göndermede bulunarak, terör örgütünün renkleriyle özdeşleştirmesini kulüp olarak kınadıklarını kaydetti.

Yazıyı, son derece çirkin ve yakışıksız bulduklarını ifade eden Şardan, gazete ile yazara kınama yazısı gönderdiklerini söylerken, sarı-kırmızılı kulüple terör örgütünü özdeşleştirmenin ayıbın da ötesinde olduğunu kaydetti.

ÜSTÜNEL: LİNCOLN BİZİM EN DEĞELİ OYUNCULARIMIZDAN BİRİ

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel, sakatlığı nedeniyle derbi maçta forma giyemeyen Lincoln'ün medya malzemesi olmasını istemediklerini söyledi.

Lincoln'ün en değerli oyuncularından biri olduğunu aktaran Üstünel, ''Biz ekip olarak hedefimize doğru ilerliyoruz. Oyuncularımızı da malzeme olmaktan uzak tutmak istiyoruz. Lincoln'ün sakatlığıyla ilgili sağlık ekibimiz zaten gerekli bilgileri verdi. Başka spekülasyon yapılmamalı'' dedi.

Üstünel, Sivasspor maçına Lincoln'ü yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini kaydederek, ''Derbi maçta oynamadığı için kendisi de çok üzgün.. Bu takıma bir şeyler vermesi gerektiğini düşünüyor. Bizim de ona inancımız sürüyor ve önümüzdeki yıllarda da sürecek'' derken, Fenerbahçe maçını izlemeye gelmemesiyle ilgili olarak ise, ''Moral bozukluğu yaşadı, çünkü kendisini tüm hafta bu maça hazırlamıştı. Oynamak amacındaydı. Kadro dışı kaldığını öğrendiğinde büyük üzüntü yaşadı ve maça da gelmeyi tercih etmedi'' ifadelerini kullandı.

SADECE AVANTAJ ELDE ETTİK

Haldun Üstünel, Fenerbahçe derbisini kazanarak ligin bitimine 2 hafta kala sadece avantaj elde ettiklerini dile getirirken, medyanın kendilerini şimdiden şampiyon ilan etmesini de tasvip etmediklerini kaydetti.

Oyuncuların da içinde bulundukları durumun bilincinde olduğunu anlatan Üstünel, ''Önümüzdeki 2 maçın final niteliğinde olduğunu biliyorlar. Gerekli çabayı hepimiz ortaya koyacağız'' diye konuştu.Geçmiş yıllarda Galatasaray'ın Avrupa'da başarılı sonuçlar aldıktan sonra Fenerbahçe'ye kaybettiğinin ve bu sezon ise tersinin gerçekleştiğinin hatırlatılması üzerine Haldun Üstünel, şöyle konuştu:''İki kulvarda birlikte mücadele etmek zor. Senelerce biz yaşadık. Bu sene de Fenerbahçe yaşadı. Başarılı olmak zor. Biz şimdi yeniden yapılanma içindeki bir takımız. Genç bir kadro oluşturduk. Çok fazla speküle edildik ve eleştiriye maruz aldık. Bu sezon Avrupa'da alkışlanan takım Fenerbahçe'ydi. Ben, bizim genç oyuncularımızın da alkışı hak ettiklerini düşünüyorum. Medya onları da desteklemeli.''

TEKNİK ADAM KONUSU

Sarı-kırmızIlı takımın başına getirilecek teknik adamla ilgili çalışmaların devam ettiğini bildiren Üstünel, şu anda takımın havasını bozmak istemediklerini kaydederek, ''Bir kaç teknik adamla görüşmelerimiz oldu. Nihai kararı yönetim kurulu ve başkanımızla birlikte vereceğiz. Şu anda netleşen bir isim yok'' derken, ''Kesinlikle yabancı mı olacak?'' sorusuna ise, ''Öyle gözüküyor'' yanıtını verdi.Sakatlığı nedeniyle Ümit Karan'ın Sivasspor maçında olmayacağı kaydedilerek, takıma etkisinin sorulması üzerine de Üstünel, ''Ümit Karan önemli bir oyuncu ama sahaya çıkacak 11 oyuncumuz var. Sahaya yansıtacakları ruh, bizi galibiyete taşıyacaktır'' şeklinde konuştu.Fenerbahçe galibiyeti nedeniyle oyunculara 50 bin dolar pirim dağıtacaklarını doğrulayan Haldun Üstünel, ayrıca şampiyonluk pirimi de vereceklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, toplantıda yer alan diğer yönetim kurulu üyesi Faruk Bil ise, ligin en az kart gören ekibi olduklarına dikkat çekerek, ''Çocuklar gerçekten olağanüstü bir şeyler yaptılar. Profesyonellik ve spor ahlakını ortaya koydular. Başkalarına da örnek olması için bu çocukların alkışa ihtiyacı var. Desteklenmeliler. Çok büyük bir başarıdır bu'' ifadelerini kullandı.

Ayrıca, toplantı öncesi tesislere girişte basın mensuplarına kimlik kontrolü yapılırken, bazı medya kuruluşlarının temsilcilerinin toplantıya alınmayacakları ifade edildi.

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 32 22 7 3 57 20 73
2 Fenerbahçe 32 21 7 4 69 33 70
3 Sivas 32 22 4 6 52 24 70
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 32 21 4 7 51 31 67
5 Kayseri 32 14 10 8 49 29 52
6 Trabzon 32 12 7 13 40 38 43
7 G.B. Oftaş 32 10 10 12 30 32 40
8 Ankaragücü 32 10 10 12 34 42 40
9 Denizli 32 11 6 15 41 47 39
10 Gaziantep 32 10 9 13 34 44 39
11 İ.B.B. Spor 32 10 8 14 43 44 38
12 Ankaraspor 32 9 10 13 33 37 37
13 Bursa 32 9 10 13 30 38 37
14 G.Birliği 32 9 8 15 42 46 35
15 Konya 32 10 5 17 35 61 35
16 V.Manisa 32 7 8 17 40 55 29
17 Ç.Rize 32 7 8 17 31 58 29
18 Kasımpaşa 32 6 5 21 22 54 23
Haftanın Maçları
32. Hafta
 Kasımpaşa 2  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Denizli 1  
  Sivas 2  
 Beşiktaş 3  
  Bursa 0  
 Kayseri 3  
  Ç.Rize 0  
 Ankaraspor 1  
  G.B. Oftaş 0  
 V.Manisa 2  
  Konya 0  
 Gaziantep 1  
  Trabzon 1  
 Galatasaray 1  
  Fenerbahçe 0  
Haftanın Maçları
33. Hafta
 İ.B.B. Spor Trabzon Cumartesi 19:00  
 G.B. Oftaş Denizli Cumartesi 19:00  
 Ankaragücü Beşiktaş Pazar 19:00  
 Ç.Rize Ankaraspor Pazar 19:00  
 Fenerbahçe G.Birliği Pazar 19:00  
 V.Manisa Kasımpaşa Pazar 19:00  
 Sivas Galatasaray Pazar 19:00  
 Bursa Kayseri Pazar 19:00  
 Konya Gaziantep Pazar 19:00