kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
24 YIL BURADA YAŞADI... Elizabeth buraya kapatıldığında 18 yaşındaydı. 24 yıl sonra bulunduğunda 42 yaşındaydı ve gün yüzü görmemişti.

Örnek gösterilen bir aileydi, herkes şokta

4 oda bulunan gizli bölme adeta bir ev gibi döşenmişti. 80 metrekare büyüklüğündeki bu evin tavanı yalnızca 1.7 metre yüksekliğindeydi. Gün ışığı görmeyen gizli yer yalnız ampulle aydınlanıyordu. Tek lüksleri ise küçük bir televizyondu. Elizabeth Fritzl'e 'bir daha babanla karşılaşmayacaksın' sözü verilince yaşananlar tek tek dile döküldü. Elizabeth'in diğer kızları Lisa (16), Monika (14) ve oğlu Alexander (12) ise dedeleri olan Joseph tarafından "kapıda buldum" yalanıyla normal hayatlarına devam etmişti. Joseph'in eşi Rosemarry, 3 çocuğun yıllar önce evden kaçtı bildiği kızının başkasından çocukları olduğunu sanıyordu. Çocukların eşinin kendi kızına tecavüzü sonucu dünyaya geldiklerini aklına bile getiremezdi. Elizabeth Fritzl, polise 11 yaşından beri babası tarafından taciz edildiğini söyledi.

EŞİNİN HABERİ YOK
Polis tüm çocukları ve babası tarafından tacize maruz kalan anneyi devlet koruması altına aldı. Sapık babanın eşi Rosemary Fritzl polise olanlardan haberi olmadığını söyledi. Aile 3 katlı evlerinin bazı odalarını dönem dönem kiraya verdi. Ancak kimsenin mühürlü odadan haberi olmadı. Her şeyi itiraf eden Joseph Friltz ensest ilişki ve zorla adam alıkoymaktan yargılanacak. Avusturya İçişleri Bakanı Guenther Platter olayı 'akıl sır erdiremediğim bir suç' olarak değerlendirdi. Joseph Friltz'in Elizabeth dışında eşinden beş çocuğu daha bulunuyor. Yaşadıkları kasabada saygın bir aile olarak tanınıyorlar. Komşuları Anita Lachinger, "Bana her zaman zararsız, sakin yaşlı bir adam olarak göründü. Tüm kasaba da aileyi çok sever" dedi.
Haberin fotoğrafları