kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Sanatın dolu dolu haftası

Şimdi hemen yerlerinizi ayırtın ki, sonra "Ah!.. Vah!.." demeyesiniz.. Harika bir bale galası bekliyor sizi..
Rusya'nın altın ayakları.. Dünyaca ünlü Bolşoy balesinin en büyük sekiz solisti .. İsimlere bakar mısınız?..
Dünyaca ünlü Andrey Uvarov ve Maria Allash..
Bolşoy'un en büyük dansçıları Genadiy Yanin, Denis Medvedev, Ruslan Pronin, Elena Andrienko, Anastasia Goryacheva ve Pavel Dimitrichenko..
Bunların hepsini ayni gecede ayni sahnede izlemek bir rüya olurdu ama, gerçek..
8 dev yıldız ve tamamı Bolşoy Tiyatrosu dansçılarından oluşan 25 kişilik corpsde-ballet, dünya bale repertuarının en ünlü yapıtları "Kuğu Gölü", "Fındıkkıran", "Don Kişot" gibi çok bilinen klasik eserlerin en unutulmaz sahneleri yanında Piazzola'nın " Son Tango"su gibi daha modern eserlerden örnekler sergileyecek..
En büyük dansçılar ve en seçme danslardan oluşan bu program, baleyi hiç bilmeyenler için bile cazip.. Görecek, sevecek, âşık olacaksınız..
Türker İnanoğlu'na böylesi bir sanat olayını gerçekleştirdiği için bir kez daha teşekkür ederken, Doğuş Otomotiv'i de alkışlamam gerek.
Böylesi sanat olayları aslında öyle pahalıdır ki, sponsorlar olmasa, ülkemize getirmeniz mümkün değil. Getirseniz öyle bilet fiyatı belirlemek zorunda kalırsınız ki, halkın ödemesi mümkün olmaz bu defa da..
Bu galalar Doğuş'un katkılarıyla mümkün oldu. Sanata sponsor olan işadamları ve kurumlar daima benden en büyük teşekkürü alacaklar.
Bolşoy Galaları 3 Mayıs Cumartesi ve 5 Mayıs Pazartesi 21.00'de.. 4 Mayıs Pazar günü 15.00'te de bir matine var. Hepsi o kadar. Acele edin..
Kendisi siyaseti sanata tercih etti, açılış yerine kalktı, Ankara'ya Deniz Baykal'a, tek aday diye seçime giren Demokrat (!) Başkanına ihtiyacı olmayan oyunu vermeye gitti ama, ben gene de İsmail Ünal'ı alkışlıyorum. Beşiktaş Belediyesi birbiri ardına en güzel sanat olaylarına imza atmaya devam ediyor.
İşte gelenekselleşmeye başlayan Art Show.. Sanat Galerileri buluşmasının üçüncü yılı..
Bu defa buruk.. Kapıdan girerken Zekai Ormancı karşılıyor sizi kocaman resmiyle.. Açılıştan üç gün önce kaybettik hocayı, genç denecek yaşında.. Ama çarpıcı yapıtları Art Depo'da..
Art Shop'ta Akın Yıldırım'ın heykelleri enfes..
Selvin, 31 sanatçının "Nü"lerini toplamış.. Hani "Tükürürüm böyle sanatın içine" türünden.. Bedri Rahmi'den Metin Ünsal'a, Zeki Faik İzer'den Kayıhan Keskinok'a..
Mine Galerisi bu yıl favorilerimden.. Seçil Erel'in nerdeyse üç boyutlu tabloları çok çekti beni.. Bülent Çınar'ın metal boruları kesip yapıştırarak yaptığı heykeller de öyle.. Beyza Boynudelik ilginç bir ressam. Resimlerinin önünde takılacaksınız.
Terakki Vakfı Galerisi içinde en çok kaldığım öteki galeri..
Aslı Özkök, Burçin Erdi ve Pelin Özgeçen sınıf arkadaşlarıymış zaten akademide.. Ama üslupları çok farklı.. Üçü de güzel.. Üçü de çekici.. Hele de Pelin'in İstanbul Kapıları..
Siyah Beyaz'da Ali Kotan var.. Resimleri esrarengiz.. Çözmek gerek sanki..
Arda Sanat'ta her zamanki gibi Ali Nahit Noyan ve her zamanki gibi çarpıcı, düşündürücü yapıtlar..
Galeri Baraz'da Haluk Özden .. Gene gözde.. Gene konuşulan.. Bu defa iddia da karıştırmış sergisine.. Bir ithaf resmi yapmış ki, sanki "Haluk benden kopya çekti" diyenlere yanıt.. "Asıl kim kimden kopyaladı" dercesine.. Gidip görmeniz gerek, ne dediğimi anlamanız için.
..Ve tabii gene üst katta "Genç Yetenekler!.."
Hafta sonu vaktinizi ayırın, ailece gezin derim.. Özellikle de çocuklarınızı getirin. Güzel Sanatlarla tanışsınlar.
Güzel sanatlar içinde en güzelinin güzel yaşama sanatı olduğunu görsünler..
Göke, kadırga, baştarda, futsa, karamürsel, pergandi, firkate, kalyata..
Bunlar ne mi?.. Osmanlı Donanmasının gemi türleri..
Niye bugün?..
Olur da merak ederseniz, bugünden itibaren Çırağan Kempinski Sanat Galerisi'nde sizleri bekliyor olacaklar. Dünyaca ünlü çini ve seramik uzmanı, Sıtkı Usta'nın elinden çıkmış modellerle, hem de..
Sıtkı Usta'yı da özlemiştik.
Yani bu sergiyi de kaçırmayın..