kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

İngiltere'de zenginler listesinde bir Türk var
İNGİLTERE'DE yayımlanan The Sunday Times gazetesi, En Zengin 1000 sıralamasında bu yıl ilk 75 kişinin 40'ının yabancılar olduğu dikkat çekti. Listede, eski İstanbul valilerinden Lütfi Kırdar'ın yeğeni ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ilk başkanı İhsan Doğramacı'nın kuzeni Nemir Kırdar, bu 230 milyonluk (456 milyon dolar) servetiyle 357. sırasda yer aldı. Son 4 yıldır birinci olan Hint kökenli çelik imparatoru Lakshmi Mittal'in bu yıl yine liste başına oturdu. Chelsea'nin de sahibi Rus işadamı Roman Abromovich servetini geçen yıldan bu yana 10.8 milyar sterlinden , 11.7 milyar sterline yükselterek ikinciliğe yerleşti.

BP'de boru hattı grevi petrol fiyatını zorlayacak
İSKOÇYA'NIN akaryakıt ihtiyacının yüzde 30'unu karşılayan, BP'nin işlettiği Grangemouth rafinerisinin çalışanları iki gün sürecek grevi dün sabah başlarken Kuzey Denizi'nden İskoçya'ya petrol taşıyan Forties boru hattı da grev nedeniyle kapandı. Grev, İskoçya'da panik akaryakıt alımlarına yol açtı. Sıkıntı yaşanmaması için çeşitli Avrupa ülkelerinden akaryakıt getirtildiği de açıklandı. Grev nedeniyle üretim kaybından doğan günlük maliyetin 50 milyon sterlin (100 milyon dolar) civarında olması bekleniyor. Petrol fiyatlarının da grev nedeniyle olumsuz etkilenmesi bekleniyor.

Dev marketler fiyatları anlaşmalı belirliyormuş
İNGİLTERE'DE büyük süpermarketlerin anlaşarak fiyatlarını artırdıkları ve piyasa denetçilerinin bu kuruluşların elektronik posta yazışmalarını ele geçirerek bu durumu tespit ettikleri bildirildi. Son bir yılda gıda fiyatlarının yüzde 15 arttığı ülkede faaliyet gösteren, Tesco, Asda, Sainsbruy's ve Morrison adlı büyük marketlerin ofislerinden toptancılarla yapılan bütün yazışmaların ele geçirilip izlendiği belirtildi. Bunun dışında toptancı şirketlerin de soruşturma kapsamına alındıkları kaydedildi.