kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pilot 32 yolcuyu uçaktan attı

Yeni Haber
Adana'da özel bir havayolu şirketine ait uçak rötar yapınca, uçuş personeli ile tartışan yolculardan 32'si "uçuş güvenliğini tehlikeye soktukları" gerekçesiyle uçaktan indirildi.

Sun Ekspres'e ait yolcu uçağı, dün saat 19.20'de Adana-İstanbul Sabiha Gökçen arasındaki uçuşuna, arıza sebebiyle 2 saat gecikti. Burada bekleyen 170 yolcu uçağa saat 22.30'da alındı. 2 yolcunun kayıp bagajlarının bulunması için de bekletilen uçakta öfkelenen bazı yolcular, uçuş personeli ile de tartıştı.

Bu sırada hareket ederek pist başına gelen uçaktaki tartışmanın büyümesi üzerine kaptan pilot, "uçuş güvenliğini tehlikeye soktukları" gerekçesiyle 32 yolcuyu indirdi. Uçak yaklaşık 2 saatlik gecikmeyle İstanbul'a hareket etti.

Adana Şakirpaşa Havalimanı yetkilileri, limanda zaman zaman yoğunluktan kaynaklanan gecikmeler yaşandığını söyledi. Uçakta nasıl bir tartışma yaşandığını bilmediklerini anlatan yetkililer, 32 yolcunun uçaktan indirilmesinin tamamen kaptan pilotun inisiyatifinde olduğunu anlattı.

Havalimanında kule veya radarlardan kaynaklanan sorun bulunmadığını dile getiren yetkililer, dünkü gecikmenin uçağın arızasından kaynaklandığını sözlerine ekledi.

(CİHAN)