kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hollanda'da Türk öğrenciye üstün başarı ödülü

Yeni Haber
Hollanda'da üstün başarı gösteren Türk asıllı üniversite öğrencisi Abdullah Cihangir, hükümet tarafından yaz okulu için Amerika'ya gönderilecek.

Hollanda genelinde her yıl yabancı asıllı 5 kişiye verilen ECHO ödülüne layık görülenler arasında Türk asıllı Abdullah Cihangir de yer aldı. Abdullah Cihangir ödülünü Hollanda Eğitim ve Bilim Bakanı Ronald Plasterk'in elinden aldı. Plasterk Abdullah Cihangir'e göstermiş olduğu üstün başarıdan dolayı tebrik etti. Bakan Plasterk Abdullah Cihangir'in Amerikan The University of California Los Angeles (UCLA) de altı haftalık bütün giderlerinin bakanlık tarafından karşılanacağı bir yaz kursu ile ödüllendirildiğini söyledi.

ECHO Award ülke genelinde üstün başarılı yabancı asıllı öğrencilerin gösterdikleri başarıdan dolayı onları teşvik etmek için Hollanda hükümeti ile bazı şirketlerin katkıları ile veriliyor.

Ankara doğumlu Abdullah Cihangir (27) 2002 yılında lise diplomasını aldıktan sonra 2003 yılının yaz ayında Hollanda'ya gelerek dil kursuna başladı. Bir yıl gibi kısa bir sürede Hollandacayı öğrenen Cihangir, Amsterdam Yüksekokulu'nda İşletme Matematiği bölümüne kaydoldu. Abdullah Cihangir buradan Amsterdam Üniversitesi Matematik bölümüne geçti. Cihangir, okuldaki başarısının yanı sıra sosyal yardım faaliyetlerine de aktif olarak katılması nedeniyle ödüllendirildi.

Abdullah Cihangir, Cihan'a yaptığı açıklamada Kaliforniya'daki büyük matematikçilerden ders alacağı için mutlu olduğunu söyledi. ABD'de İngilizcesini geliştirme imkanı bulacağını söyleyen Cihangir, Hollanda'da başarılı bir Türk bilim adamı olmayı hedeflediğini söyledi.

CİHAN