kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Polislerin terfi heyecanı başladı

Yeni Haber
Emniyet Genel Müdürlüğü'nde rütbeli polislerin terfi heyecanı başladı. Her yıl düzenli olarak yapılan terfi sınavı öncesi düzenlenen 2 haftalık kurs devam ediyor.

Her yıl nisan ayında başlayan üçüncü sınıf emniyet müdürleri ve başkomiserler için düzenlenen Yüksek Kademe Yöneticilik Kursu geçen hafta Ankara'da başladı.

Kursa bu yıl 247 emniyet müdürü, 930 başkomiser katılıyor. Polis Akademesi'ndeki 'Akıllı Sınıf'taki kursta 21 kişi eğitim alıyor. Diğer kursiyerler ise bu eğitimi internet üzerinden alıyor.

Polis Akademisi eğitimcilerinin verdiği kursun ardından yapılacak sınavda aday müdür ve başkomiserlere çeşitli konularda 100 soru sorulacak. 70 baraj üzerinden sınavda başarılı olanlar Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu'na gidecek.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal başkanlığında toplanacak kurul, mayıs ayının ilk haftası terfi edecek isimleri belirleyecek.
Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki tayin süreci de işliyor. Polisler, görev yapmak istedikleri 5 şehri tayin dilekçelerine yazıp gönderdi.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde mecburi hizmet yapan ve görev süreleri dolan polislerden kalmak isteyenler ise, emniyet müdürlüklerine İPKA (Yerinde, önceki durumunda bırakma) verdi. Bir yıl daha kalmak istediklerini belirten polislerle ilgili son kararı emniyet müdürleri verecek. Çok sayıda polisin, görev yaptıkları yerde kalmak için İPKA verdiği belirtiliyor. Tayinlerin ise haziran ayında sonuçlanması bekleniyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise bu yıl şark görevini tamamlayan memurların tekrar İstanbul'a gelmek istememesinden dolayı kentteki çalışma süresini tamamlayıp Anadolu'ya tayin olan 14 bin polise İPKA yapmıştı.

İstanbul Emniyeti'nde görevli 27 bin polisten 18 binine şark tayini çıkmıştı. Geçen yıl da şark hizmetini tamamlayan polislerden sadece 400'ü İstanbul'a dönmüştü.

(CİHAN)