kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Padişahım çok yaşa!

Yolumuz açık olsun! Nereden geldik, nerelere gidiyoruz... Hem de göstere göstere. Bakınız defilesi olay, kendisi defilesinden de olan kişi, Tekbir Giyim'in sahibi Mustafa Karaduman'a. Patlatıyor açıklamaları ardı ardına... "Üç karım var kime ne?" "Aynı evde çoluk çocuk yaşıyoruz, gizlimiz saklımız yok." "Dört eşle evlenmek zinayı ortadan kaldırır." Nasıl rahat, nasıl geniş, nasıl 'ben yaparım olur'cu bir tavır... Göğsünü gere gere anlatıyor... Padişahım sen çok yaşa!

KADIN DEDİĞİN NE Kİ?
Özel hayatı pek renkli Karaduman'ın. İlk eşi resmi nikahlı (olur öyle kazalar), sonra 1988 ve 1993'te iki kadın daha almış. İmam nikahıyla. Ve fakat Balçiçek Pamir'e şöyle diyor: "Dinimizde imam nikahı var mı yok mu bilmiyorum." Bilmese de gönlü geniş abimizin... Üç eşinden de çocukları varmış. Sağ olsun bütün çocuklarını nüfusuna almış. Öyle babacan yani. Bütün eşleri birbirinden haberdarmış, gül gibi geçinip gidiyorlarmış. 2008 Türkiye aile biçimine hoş geldiniz! Çünkü dört eşle evlenmek zinayı kaldırırmış. Biz kerhaneler neden var zannediyormuşuz. Yanarım yanarım da bugüne kadar bunu neden akıl edemediğimize yanarım. Yalnız şu konuyu Karaduman biraz açarsa memnun olacağım. "Dört eşle evlenmek zinayı kaldırır" buyurmuş ya. Pardon? Sizin evliyken karınızın üstüne başka kadınla beraber olmanız zina değil mi? İmam nikahı kıydınız diye zinayı taca mı çıkardınız? Pek kafam basmadı, kusura kalmayın padişahım. Geçen gün sormuşlar zat-ı muhtereme, "Kızınızı üçüncü eş olarak bir adama verir misiniz?" "Kızımı mutlu ediyor, ihtiyaçlarını karşılıyor ve kocalıkta kusur etmiyorsa veririm" tadında bir cevap vermiş. O ve onun gibilerinin gözünde kadın dediğin ne ki? Yemeğini, evini ver, bebeleri de yaptın mı kadın başka ne ister ki. Getir üstüne başka kadını, koy aynı eve, geçinip gider. Medeni kanunu, kadın haklarını kim takar! Ne gururu, ne onuru, ne de şikayet hakkı vardır kadının. Sabahları uyandılar mı kahvaltılarını eder, 'Sabahların Sultanı'nı izler, bir de üstüne birbirlerine kahve falı bakarlar işte. 'Bu gece koca senin odaya mı benim odaya mı gelecek?' hesabı...

TAMAMEN İNANCINDAN
Bu arada amacı bütün kadınları örtmek olan Karaduman, tabii inancı gereği, dünyaları verseler mayo dikmiyormuş. Öyle ahlaklı yani! Canım benim! Şimdi bu üç kadın, dört kadın vaziyetlerini ilk defa mı duyuyoruz? Hayır! Bir yere kadar herkesin özel hayatı kendine düşüncesiyle üzerini örtüp geçiyoruz. Tek bir fark var artık. Eskiden bu durumlar gizlenirken, bugünlerde gurur meselesi gibi ballandırıla ballandırıla anlatılabiliyor. Erkek medyanın karşısına çıkıp üç karısıyla övünebiliyor. Elbette tamamen inancından! Zaten bugünlerde başımıza ne geliyorsa hep inançtan! Yazının girişinde nereden geldik, nerelere gidiyoruz çiziktirdim ya... Sen anla sayın okur sen anla!