kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Hanımkız çorbası

4 bardak et suyunu bir tencereye koyup, kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine erişteyi, tuzu, şehriyeyi, nohutu ve mercimeği ilave ederek, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tavada sıvıyağla kırmızı biberi kızdırıp, çorbanın üzerine gezdirin ve nane serpin. Limon suyuyla servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
* 2 kahve fincanı erişte

* 2 kahve fincanı şehriye

* 1 su bardağı haşlanmış nohut

* 2 çorba kaşığı haşlanmış yeşil mercimek

* 4 su bardağı et suyu

* Kırmızı biber

* nane

* limon suyu

* 1 kahve fincanı sıvıyağ