kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ekrem Yüce

Çaykur, zengin mutfağına 'beyaz çay' ile girecek

MELTEM ERSOY
Kilosuna 500 YTL fiyat biçilen beyaz çay için üretim talimatı verdiğini söyleyen Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, "Talebe göre üretim yapacağız. Pek çok kişi ve kurum bilgi almak için kapımızı çaldı" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çaykur, zengin mutfağına 'beyaz çay' ile girecek
Her demlemede farklı bir tat ortaya çıkaran ve damar sertliğinden yüksek tansiyona kadar pek çok rahatsızlığa iyi gelen beyaz çay, en pahalı çay çeşidi olarak biliniyor. Dünyada yıllık üretimi 800 ton civarında olan beyaz çayın üretim deneme çalışmalarını 3 yıldır yürüten ve daha önce kilosuna 500 YTL fiyat biçen Çaykur, bu yıl talebe bağlı olarak üretim talimatı verdi. Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, pek çok kişi ve kurumun bilgi talep etmek için kapılarını çaldığını anlatarak, bu yıl bu taleplerin siparişe dönüşeceğini düşündüklerini ve bu çerçevede düğmeye bastıklarını kaydetti. Tonaj olarak ciddi bir üretim miktarı olmayacağını vurgulayan Yüce, "Beyaz çay, arı sütü gibi bir şey, çayın en mükemmel hali. Böyle bir tomurcuğun maliyeti tabi ki çok yüksek. Bir yaş yaprak diyelim ki A gram kadar çay veriyor, aynı yaprağın ancak yüzde 1'lik kısmını alabiliyorsunuz beyaz çayda" değerlendirmesinde bulundu.

HEDEF LÜKS ÇAY
30 çeşit ürünleri olduğunu kaydeden Yüce, pazar paylarının yüzde 65 olduğunu, "Ancak bu durum bizi yeni kategorilere girmekten alıkoymuyor, gözümüzü kapatmıyoruz" şeklinde konuştu. Yüce, daha önce yeşil çay ile fonksiyonel ürün pazarına girdiklerini hatırlatarak, bundan sonra da katmadeğeri daha yüksek olan lüks çay segmentine ağırlık vereceklerini, bu yöndeki çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. Yüce, "Özelleştirme hep gündemde, sürekli konuşuluyor, ama bu konuda alınmış net bir karar ya da son bir gelişme yok. Birtakım büyük firmalar ziyaret etti diye yanlış anlaşılmasın, çünkü biz bir kamu kurumuyuz, her türlü ziyaret olabilir. Ülker ya da Sabancı da ziyaret etti. Kapımız açık tabi ki" dedi.
Haberin fotoğrafları