kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bingöl'de çatışma: 2 er şehit oldu

Yeni Haber
Bingöl kırsalında terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 er şehit oldu, 1 asteğmen yaralandı.

Bingöl'ün Genç ilçesi Suveren mevkisinde bir grup terör örgütü üyesi ile güvenlik güçleri arasında sabaha karşı çatışma çıktı. Çatışmada, Piyade Er Hasan Şahin ile Piyade Er Mustafa Tuluk şehit oldu, Piyade Asteğmen Emre Ülek, yaralandı.

Yaralı Asteğmen Ülek, Elazığ Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Şehitlerin cenazelerinin Elazığ Askeri Hastanesi'ne gönderildiği bildirildi.

Şehitlerin bağlı olduğu birliğin Ağrı'nın Patnos ilçesinden terörle mücadele kapsamında görevlendirme ile Bingöl'ün Genç ilçesine gittiği öğrenildi.

KAÇAN TERÖRİSTLERİN ETKİSİZ HALE GETİRİLMESİ İÇİN OPERASYONLAR SÜRDÜRÜLÜYOR

Bingöl Valiliği, Genç ilçesi Dedebağı köyü Atmacatepe bölgesine keşif ve gözetleme için giden askerlerin üzerine teröristlerin ateş açması sonucu 2 askerin şehit olduğunu, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonların sürdürüldüğünü bildirdi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, keşif ve gözetleme amacıyla Genç ilçesi Dedebağı köyü Atmacatepe bölgesine yaya olarak intikal eden güvenlik güçlerinin üzerine yoğun ağaçlık bölgeden, terör örgütü PKK üyeleri tarafından yakın mesafeden ateş açıldığı belirtildi.

İlk ateş sonucu Piyade Onbaşı Hasan Şahin ile Piyade Er Mustafa Tuluk'un şehit olduğu, Piyade Asteğmen Emre Ulkar'ın yaralandığı, çatışmanın 5 dakika sürdüğü kaydedildi.

Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonların sürdürüldüğü, şehit askerlerin cenazeleri ile yaralı Asteğmen Ulkar'ın Elazığ'a gönderildiği bildirildi.

PİYADE ONBAŞI HASAN ŞAHİN'İN TERHİSİNE 15 GÜN KALA ŞEHİT OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Bingöl'de çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden biri olan Piyade Onbaşı Hasan Şahin'in acı haberi, Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Apasaraycık köyündeki baba ocağına ateş düşürdü.

Bingöl kırsalında terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında sabaha karşı çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden biri olan Hasan Şahin'in şehit olduğu haberi, sabah saatlerinde Apasaraycıkköyündeki ailesinin evine gelen jandarma görevlileri tarafından iletildi.

Haberin ilk şokunun ardından büyük acı yaşayan şehit annesi Ayşe ve babası Durmuş Şahin, fenalık geçirdi. Eve gelen sağlık ekipleri, kalp rahatsızlığı olduğu belirtilen baba Durmuş Şahin ve fenalık geçiren anne Ayşe Şahin'e müdahale etti.

Taziye için köye gelen çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile jandarma yetkilileri, sakinleştirici iğne yapılması nedeniyle yarı baygın vaziyette oldukları için anne ve baba ile görüşemedi, taziyelerini diğer yakınlarınailetti. Jandarma görevlileri, gazetecilere, Piyade Onbaşı Hasan Şahin'in terhisine 15 gün kala şehit olduğunu söylediler.

Şehidin anne ve babasının, Apa Barajı kıyısındaki köylerinde çiftçilik yaptığı, şehit Hasan Şahin'in 6 kardeşten 5. çocukları olduğu öğrenildi. Hasan Şahin'in cenazesinin bu akşam Konya'ya getirileceği, yarın öğle namazının ardından Çumra ilçesine bağlı Apasaraycık köyünde törenle toprağa verileceği öğrenildi. Bingöl'ün Genç ilçesi Suveren mevkisinde bir grup terör örgütü üyesi ile güvenlik güçleri arasında sabaha karşı çıkan çatışmada Piyade Onbaşı Hasan Şahin ile Piyade Er Mustafa Tuluk şehit olmuş, Piyade Asteğmen Emre Ulkar yaralanmıştı.

ŞEHİT PİYADE ER MUSTAFA TULUK'UN AMASYA'DAKİ EVİNDE YAS TUTULUYOR

Bingöl'ün Genç ilçesi Suveren mevkisinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Er Mustafa Tuluk'un Amasya'daki evinde yas tutuluyor.

Tuluk'un şehit olduğu haberinin gelmesinin ardından, Savadiye Mahallesi Dereboyu Sokak'taki evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ve Belediye Başkanı İsmet Özarslan, şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin Annesi Nazife Tuluk, Babası Sadık Tuluk, kardeşleri Duygu (19) ve Orhan (15) Tuluk'un bitkin oldukları gözlendi. Aile fertleri, teröre lanet yağdırdı. Anne Nazife Tuluk, oğluyla şehit olmadan önce telefonla görüştüğünü belirterek, ''Anne, beni merak etmeyin'' dediğini söyledi.

Bekar olan Tuluk'un 8 ay önce askere gittiği, babasının inşaat işçisi olduğu, askere gitmeden önce otomobil yıkama işinde çalıştığı öğrenildi.

Şehit Piyade Er Mustafa Tuluk'un cenazesinin yarın Atatürk Anıtı'nın önünde tören düzenlenmesinin ardından Tekirdede Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

(AA)