kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bodrum Kempinski'nin süit odasında en son kalanlardan biri de Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'tı

Kempinski'ye 25 oda 2 milyon dolar getirdi!

HACER GEMİCİ
Zengin turistlerin tercihi Türkiye olunca oteller de bundan nasibini alıyor. Kempinski Bodrum'un 2007 cirosunun üçte biri süitlerden geldi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kempinski'ye 25 oda 2 milyon dolar getirdi!
Rus ve Körfez ülkelerinden gelen zengin turistler, Türkiye'nin güney sahillerindeki otelleri ihya ediyor. Altın musluklu kral daireleri, özel suitlere olan ilgi otellerin cirolarının da önemli bir bölümünü bu odalardan yapmalarına neden oluyor. 2007 yılında sadece oda fiyatlarından elde ettiği ciro 6.5 milyon dolar olan Kempinski Bodrum, bu rakamın üçte birini yani yaklaşık 2.1 milyon dolarını 25 süit odalardaki konaklamalardan kazandı. Toplam 25 süit odasında yerli-yabancı konuklarını ağırlayan Kempinski Bodrum'da 148'ü standart, kalanları superior ve deluxe olmak üzere 173 oda bulunuyor. Son olarak Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'ın da kaldığı Bodrum Kempinski'de suit odaların ortalama fiyatı 2 bin 500 Eurodan başlıyor.

PARTİ İÇİN ÖZEL TERAS VAR
Özel fiyatlı özel odalarda, zengin müşteriyi özel programlar da yapılıyor. Örneğin geçen yıl bu odalardan 2 milyon dolar kazanan Kempinski Bodrum'da üç tip süit oda bulunuyor. Presidential Süit olarak ifade edilen odalar 201 metrekarelik bir alanda bulunuyor. Yemek masası, salon, tam donanımlı bir mutfak, ikişer kıyafet odası, yatak odası, jakuzili banyo, ev sinema sistemi, özel bar olan odada özel partiler için bir de teras bölümü bulunuyor. Kazancı bol olduğu için Güney sahillerinde bir çok otelde bugünlerde özel süitlere, villalar yükseliyor. Zengin turisti kaçırmak istemeyen bölgedeki oteller son aylarda adeta bir güçbirliği de oluşturmuş durumda. Anımsanacağı üzere Güney'deki oteller geçtiğimiz aylarda THY yönetimi ile biraraya gelerek, Antalya-Moskova direkt uçuşlarının başlatılmasını istemiş ve THY de bu talebi olumlu karşılayarak seferlerini başlatmıştı.
Haberin fotoğrafları