kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Özürlünün işveren primini Hazine ödeyecek

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
İLİŞKİLİ HABERLER
Özürlünün işveren primini Hazine ödeyecek
* İDARİ KOLAYLIK: İşveren, kreş ve emzirme odası açma yükümlülüğü ile ortak sağlık ve güvenlik birimleri kurulmasını hizmet alımı yoluyla yerine getirebilecek. 500 veya daha fazla işçi çalıştırılan işyerinde spor tesisi açılması zorunlu olmayacak.

* İŞ GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİ: İş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi amacıyla işyerlerinde risk değerlendirilmesi kontrol ölçüm, inceleme ve araştırma yapılacak.

* ESKİ HÜKÜMLÜYE KÖTÜ HABER: 50 veya daha fazla işçi çalıştırılan işyerlerinde eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu kaldırılacak. Terör mağduru çalıştırma zorunluluğu sadece kamu kurumlarında olacak.

* ÖZÜRLÜ ÇALIŞTIRMA ZORUNLULUĞU: 50 veya daha fazla işçi çalıştırılan özel sektör işyerlerinde yüzde 3, kamu işyerlerinde yüzde 4 oranında özürlü çalıştırılacak. Özel sektör işverenlerince çalıştırılan özürlü işçilere ait sigorta primi işveren hissesinin tamamı Hazine tarafından karşılanacak. Burada Hazine'ce karşılanmayan sigortayla ilgili diğer yükümlülüklerin yerine getirilmesi şartı aranacak.

* İŞSİZLİK ÖDENEĞİNE ZAM:İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödenen günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 50'si olacak.