kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Forum İstanbul 2008 sona erdi
00:41
IBM Başkan Yardımcısı Nick Donofrio, ''Teknoloji nedeniyle dünyamız muazzam bir şekilde küçülüyor ve bu gittikçe hızlı gerçekleşiyor'' dedi.

Forum İstanbul 2008, bu akşam yapılan oturumların ardından düzenlenen yemekle sona erdi.

Yemekte konuşan Donofrio, teknolojinin bir şekilde insan hayatına girdiğini ve her şeyin teknoloji üzerinden sıçrama yaptığını kaydetti.

Teknoloji nedeniyle dünyanın muazzam bir şekilde küçüldüğünü ve bunun gittikçe hızlı gerçekleştiğini ifade eden Donofrio, ''Zamanla daha fazla birbirimize bağımlı olacağız. Bunun Türkiye'ye yarar getireceğini düşünüyorum'' dedi.

Donofrio, teknolojinin ve yenilikçiliğin önemine işaret ederek, 1990'ların başında IBM'in neredeyse iflas etme durumuna geldiğini ve her şeyi değiştirmek zorunda kaldıklarını, bu noktada küreselleşme modeline geçiş yaptıklarını anlattı.

Yenilikçilik yaparken en önemli noktanın, tavan ile tabanı birbirine bağlamak olduğunu vurgulayan Donofrio, ''Asıl sormamız gereken soru ve aşılması gereken şey bu. Başarılı olmak için işbirlikçi, açık, küresel ve çoklu disipline sahip olmak gerekiyor'' diye konuştu.

Donofrio, IBM'in yaptığı yenilikler hakkında katılımcıları bilgilendirirken de şirketin en hızlı ve en ''yeşil'', süper bir bilgisayar üzerinde çalıştığını, bu bilgisayarın çok daha az enerji kullanarak işlem yapabileceğini kaydetti.

Donofrio, ''Hep yaptığınız şeyi yapmaya devam ederseniz yenilikçiliği asla yakalayamazsınız'' görüşünü dile getirdi.