kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MAHMUT ÖVÜR

'Alan Hamdi veren Hamdi'

Önceki gün THY yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Orhan Birdal olayındaki garipliği yazınca ilginç tepkiler gelmeye başladı.
Bunlardan biri de THY yönetimiyle ilgiliydi. THY yönetim kurulu üyesi Hamdi Topçu kamuoyunun tanıdığı bir isim. Bir süre önce Ankara'da karşılaştığımızda "THY Kanada'ya uçmuyor, yoksa siz mi engelliyorsunuz?" diye şakayla karışık bir soru sordum...
Topçu cevap vermeden, Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin devreye girdi:
"Sakın Hamdi Bey'le ilgili belgesiz yazma. Kesin dava açar. Bu gidişle zengin olacak."
Gerçekten de o günlerde Topçu, hakkında çıkan yalan haberden dolayı yüklü bir tazminat kazanmanın keyfini yaşıyordu. O keyfi tekrar yaşatmamak için ben de gelen bilgileri "iyice" araştırıp öyle yazmaya karar verdim.
Şimdi gelelim konuya...
THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu, meğer aynı zamanda Hasan Doğan başkanlığındaki yeni Futbol Federasyonu'nun da Denetim Kurulu başkanı imiş.
Ne ilginç değil mi?
Sanki koca Türkiye'de denetleme kurulu başkanı olacak kimse yok. Tabii bu kadarla kalsa iyi. Bir önceki dönemde federasyona sponsor olmayan THY bu kez oldu.
"Ne var bunda" demeyin, sponsorluk parasını veren de, o paranın nasıl harcandığını denetleyen de aynı isim; Hamdi Topçu ...
Ne anlama geldiğini camianın nabız tutucuları şöyle yorumluyor:
"Alan Hamdi, veren Hamdi..."
Bize de "Peki bu etik mi Hamdi?" demek kalıyor...