kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şırnak'ta mayın tuzağı ve çatışma: 3 şehit

Yeni Haber
Şırnak'ın Uludere ilçesinde mayına basan 1 güvenlik görevlisi ile 1 geçici köy korucusu şehit oldu. Cudi Dağı bölgesindeki operasyonlar sırasında çıkan çatışmada ise 1 er şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Uludere ilçesinde mayına basan 1 güvenlik görevlisi ile 1 geçici köy korucusunun şehit olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Şırnak'ın Uludere ilçesi dağlık arazi kesiminde dün akşam yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış mayına basma sonucu, bir güvenlik görevlisi ile bir Geçici Köy Koruyucusu şehit oldu.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Türkiye-Irak sınır hattında görevli birliğe Irak toprakları içerisinden bir grup terör örgütü mensubu tarafından dün saat 19.15'te uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Açılan ateşe, güvenlik güçlerince anında ve misliyle karşılık verildi.

Şırnak ili Uludere ilçesinin dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan aramada da terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış bir adet el bombası ve bir adet lav silahı bulundu.

Osmaniye'nin dağlık arazi kesiminde muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi ele geçirildi. ÇukurcaHakkari karayolunda da terör örgütü mensuplarınca yol üzerindeki bir menfeze yerleştirilmiş patlayıcı madde düzeneği bulunarak imha edildi.

Bingöl'ün Kiğı ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince önceki gün yapılan aramada ise bir adet mayın ile tuzaklanmış el bombası bulunarak etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde yapılan aramada 2 adet patlayıcı madde düzeneğinin bulunarak etkisiz hale getirildiği belirtilirken, güvenlik güçlerince Cudi'de yürütülen operasyonların da sürdüğü kaydedildi.

ŞIRNAK'TA OPERASYON: 1 ER ŞEHİT


Şırnak'ta terör örgütüne yönelik operasyonlarda bir asker daha şehit oldu.

Cudi Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince sürüdürülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada er İdris Polat şehit oldu. Aynı bölgedeki çatışmada dün Binbaşı Ercüment Türkmen ile Er Murat Doğru şehit düşmüştü.

Şehitler Binbaşı Ercüment Türkmen ile erler Murat Doğru ve İdris Polat için bugün Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında tören düzenlendi. Basın mensuplarının alınmadığı törenin ardından şehitlerin cenazeleri memleketlerine götürülmek üzere helikopterle Diyarbakır'a gönderildi.

AA