kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Okyanus Grubu'na şok baskın

Yeni Haber
Konya polisi, Ankara'nın doğalgaz dağıtım ihalesini alan Energaz'ın bağlı bulunduğu Okyanus şirketler grubuna operasyon düzenledi. Ofislerindeki evraklarına ve bilgisayarlarına el konulan şirket yöneticileri, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, tehdit, sahtecilik, rüşvet vermek' ile suçlanıyor.

Konya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir devam eden istihbarat çalışmasının ardından Konya dahil 12 ilde gaz dağıtımını üstlenen ve geçtiğimiz mart ayında Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin özelleştirilmesi ihalesini de kazanan Energaz şirketine yönelik operasyon başlattı.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Nusret Argun'un yaptığı Energaz ve Okyanus şirketler grubuna bugün sabah erken saatlerde şok baskın düzenleyen Konya polisi, şirketlerin kentteki ofislerinde ve gruba ait Dedeman Konya Oteli'nde geniş çaplı arama yaptı.

Polis, ofislerdeki evraklara ve bilgisayar hard disklerine el koydu. Okyanus şirketler grubu yöneticileri, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, tehdit, sahtecilik, rüşvet vermek' ile suçlanıyor. Emniyet güçleri, operasyonun sürdüğünü, henüz gözaltına alınan kimse bulunmadığını bildirdi.

Okyanus grubu, Konya'da aralarında Selçuk Üniversitesi'nin de bulunduğu bir çok kamu kurum ve kuruluşun temizlik, yemek, medikal ihalelerini almasıyla biliniyor. Konya'da Gaznet, Niğde ve Nevşehir'de Kapadokyagaz, Aksaray'da Aksaraygaz, Ereğli'de Netgaz, Karaman'da Karamangaz, Denizli'de Kentgaz isimli firmalarla faaliyet gösteren Okyanus şirketler grubu, son olarak ta Başkent Doğal Gaz A.Ş.'nin 13 Mart 2008 tarihinde yapılan özelleştirme ihalesini, 1 milyar 610 milyon dolarlık en yüksek teklifi vererek, Global firmasının ortaklığıyla kazanmıştı.